Били подслушвани политици, но никой не изважда за сега записи, съдебни разрешения, прокурорски наблюдения. Защо ли? Това пита в профила си в социалната мрежа политическият пиар Нидал Алгафари. 

Той иронично похвали службите, че са проявили ясновидство и даде свое обяснение за случващото се. Ето какво пише Алгафари (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Приятели,
твърдят, че са били подслушвани политици, но никой не изважда за сега записи, съдебни разрешения, прокурорски наблюдения. Защо ли?
Само като вероятност допускам възможно обяснение.

Политикът Х се обажда на закачен - подслушван - от службите, не само български, заподозрян в наркотрафик.

Иска му финансова помощ за изборите, стикова с него листите на партията или участието на посочени от заподозреният в наркотрафик кандидат народни представители в гражданска квота.

Политикът У се обажда заподозрян в шпионаж към чуждо разузнаване да иска помощта на държавата към която е шпионинът.

Политикът Z ходатайства пред заподозрян и подслушван бизнесмен за източване на държавата хазна.

Така попадналите политици в записите, подслушвани ли са? Ако е така, то тогава моля, службите свързани със специалните разузнавателни средства да бъдат моментално закрити, че няма да остане политик в държавата ни.

Някъде се промъкна теза, че са били подслушвани служебните министри, преди да станат такива.

Тогава хвала службите, че са проявили ясновидство. Знаели са предварително, които ще са служебните министри. Никой, ама никой, не знаеше месец преди изборите, кои ще са те. Или пък се е знаело и сега да се чудиш как така?"