Глуповитият израз "изчегъртване", когато не е обяснен правилно, остава усещането, че някой иска да "изчегърта" почти седемдесет процента от участвалите избиратели на последните избори.

Това пише в профила си политическият пиар Нидал Алгафари. Той добавя, че това изчегъртване явно е насочено към почти 70% от избирателите на партиите на статуквото. 

"Толкова са активните избиратели на трите системни партии, наричани "статукво". Жал ми е, че за пореден път се появяват хора, които мислят, че светът започва и завършва само с тяхната правда. Неприятно е да чувам стари плочи, че всичко е преди тях е било от лошо, та по лошо", пише още той. 

Ето и точните думи на Алгафари, публикувани без редакторска намеса:

"Приятели,

от няколко дни се сменят, къде правилно, къде не чак толкова, най-различни чиновници в държавата ни. Логично е. Нова политика да се прави с нови политически кабинети.

Логично е да има викащи "Осанна", както и неодобряващи случващото се. Със сигурност има много неща, които могат да се изпишат и в едната и в другата посока, но не бих приел за нормално да се сочи с укорителен пръст на физиката на новоизбраните.

За човек се съди по делата му, според християните и по намеренията му, според мюсюлманите. За сега чувам и чета за намеренията, които са ми странни, но пък пътят към ада е осеян с добри намерения. Нека видим и делата им.

Глуповитият израз "изчегъртване", когато не е обяснен правилно, остава усещането, че някой иска да "изчегърта" почти седемдесет процента от участвалите избиратели на последните избори. Толкова са активните избиратели на трите системни партии, наричани "статукво".

Жал ми е, че за пореден път се появяват хора, които мислят, че светът започва и завършва само с тяхната правда. Неприятно е да чувам стари плочи, че всичко е преди тях е било от лошо, та по лошо.

Как пък не се намери доблестен политик, който да признае и доброто свършено до сега и след това да посочи несвършеното. Нямам предвид само последното управление, а и предишното и по-предишното.

Всеки нов, застанал на по-първа линия, като очерня изцяло предишните, забравя, че самият той не е бил на каторга или крепостен селянин. Всеки един от новите в управлението, било той президент, бил министър-председател или министър са хора загладили косъма.

Нямат вид на каторжници или да са с посивели лица на живели в затворнически изолатор. За намеренията и делата им на 11-юли ще дадем оценката ни. След това ще потвърдим преценката ни и през ноември."