"Да си въобразяват хората, които дават пари, че те правят политиката и да казват кога е времето за избори, не е в областта на политологичния анализ, а на друг тип професии. Абсолютна грешка е по този начин да се влиза в политиката", това коментира полотоложката Татяна Буруджиева.

Двамата с колегата си Стойчо Стойчев коментираха политическите процеси у нас и скандалите, който генерира бизнесмена Васил Божков, който се крие в Дунай с 11 обвинения.

Пред БНТ Буруджиева отправи критика към "добре заплатените пиари на Божков", които според нея не са наясно какво точно вършат.

"Божков стои в общата конюнктура.

Ясно е, че в балканския политически сюжет винаги има връзка между бизнес и политика. Ясно е, че той е един човек, който е несметно богат.

Трябва да сме изключително внимателни, когато слушаме това, което той говори. Българинът не харесва богатите хора, винаги се съмнява как е трупано богатството", коментира пък Стойчо Стойчев.

Няма и не може да има предсрочни избори - около тази теза се обединиха Татяна Буруджиева и Стойчо Стойчев.

"Аз няма да се уморя да повтарям, че хората обичат новото. Но Мая Манолова не е нова. Това, че се кандидатира за кмет, нима не е ли влизане в политиката?

Слави Трифонов го знаем какъв е неговият наклон. Няма нищо ново", каза доц. Стойчо Стойчев и припомни, че Манолова беше и депутат. 

"Няма условия за предсрочни избори. Няма кой да дойде. Появява се кампания тип "кенгуру"- ту се появаваш, ту те няма. За какво да ходят да гласуват, ако не им дадеш надежда?", допълни Буруджиева.