Васил Божков не е единственият, който цели дестабилизацията на държавата, а и телевизия bTV също. Винаги съм казвал, че България в много голяма степен се управлява от две телевизии. Сега вече тя остана една - това е “Божков ТВ“ - bTV“.

Това обяви зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването "Офанзива" по Канал 3.

“Тази телевизия, чрез влиянието, което има върху своите зрители, се опитва да извърши разклащане и дестабилизация. Дали ще е някой маргинален протест от 5 човека, който ще бъде показват от сутрин до вечер, докато не се настрои общественото мнение срещу конкретната персона или срещу конкретната институция, няма значение", посочи той.

Бившият вицепремиер е категоричен, че Комисията по хазарта е била купена и то не само в сегашния си състав, но и през изминалите десетилетия.

“Комисията по хазарта продължавам да твърдя, че или е била купена, или е работила под натиск, не само в последния си състав, а десетилетия наред“, коментира Валери Симеонов.

“Бяха публикувани годишни балансови отчети, в които цифрите са изтрити умишлено в таблицата с приходите и разходите. Една такива отчети трябва да направят впечатление, както на Комисията по хазарта, така и на Сметната палата и Министерството на финансите.

Тези отчети обаче са минавали година след година безпроблемно. Категоричен съм, че престъпната схема на Божков е съществувала със знанието на някои държавни институции и служители“, обяви Симеонов.

По отношение на мярката за намалено ДДС в туризма лидерът на НФСБ потвърди, че става дума за временна мярка с давност 2021 г. и подчерта, че, макар да разбира протеста на финансовия министър Владислав Горанов, той е убеден, че правилното решение сега е правителството да се съобрази с форсмажорните обстоятелства, а не да държи строго на коалиционното споразумение за непокътната данъчна система.

“Заявявам, че ще направя всичко, за да възпрепятствам приемането на Украйна в НАТО и Европейския съюз, в случай че страната продължава по този безобразен начин да не се съобразява с правата и исканията на българската общност“, закани се Симеонов във връзка с решението на украинското правителство да раздели предизборно Болградския регион, където по думите му се намира най-голямата българска общност извън територията на България.

По тази линия се водят разговори и дори е изпратена официална позиция на българското Народно събрание по адрес на бесарабските българи.