За така наречения „протестър“ Никола Вапцаров чуваме или по избори, или по време на скандали, при които е необходимо изместване на фокуса на общественото внимание.

Така се случи и тези дни, когато той и Мая Манолова отново се активизираха. Тяхното общо политическо минало е свързано както с БСП, така и с последните местни избори, на които Вапцаров бе председател на комитета, издигнал Манолова за кандидат за кмет на столицата.

Видяхме как Вапцаров, който уж протестира срещу високото строителство, се изказа в защита на високата сграда „Ай тауър“, в чиято собственост участие има и скандалният Васил Божков. Мая Манолова също се активизира в тези критични за Божков дни, което ни кара да се запитаме дали действията им не са финансирани именно от скандалния бизнесмен?

Няма друга причина да не протестират срещу „Ай тауър“, както го правиха по време на предизборната си кампания - с измислени протести пред сградата „Златен Век“.

Всичко това прилича на добре измислен сценарий за политически рекет и безпринципен лобизъм, тъй като очевидно е, че няма как да протестират срещу „Ай тауър“ - това би означавало да протестират срещу благодетеля си, който явно щедро ги финансира.

С това част от въпросите, свързани със съмнителните интереси на т.нар. „протестър“ Вапцаров отпаднаха. Стана ясно също, че явно с Мая Манолова са използвали „Златен Век“ за политически трамплин, който да ги изстреля в медийното пространство и общественото мнение.

Доказателството за това е и този пост от Никола Вапцаров, според който новият кмет на район „Лозенец“ – Константин Павлов – Комитата е избран с 4 000 гласа на социалистите!


Очевидно е, че социалистически настроената Мая Манолова и уж демократичните „Демократична България“ са се съюзили в предизборната кампания и с това изявление Вапцаров директно си го признава. Видяхме и двете формации пред „Златен Век“, злоупотребявайки с общественото мнение като уж създаваха някакво хорско недоволство, което да яхнат, а всъщност легитимираха предизборните си кампании.

Но схемите вече лъснаха, а новите въпроси, които търсят своя отговор са - какво са се договорили Мая Манолова и „Демократична България“, кой какво е обещал в замяна на тези 4000 социалистически гласа и какво още са включвали тези нерегламентирани политически преговори, останали извън обсега на общественото внимание?