Като държава-членка на ЕС и НАТО е нормално България да поддържа отношения със своите съюзници, това е рутина. Иначе не мога да се съглася с твърденията, че САЩ ни диктуват какво да правим, защото това е архаично мислене и не е така.


Това заяви в предаването ''Лице в лице'' по bTV журналистът Асен Агов във връзка със срещата на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.

,,Ние си отстояваме нашите интереси като държава. На срещата между двамата Борисов заложи дневния ред, а не Тръмп. Разбира се, като изключим как се ръкуваха, как Борисов се опита да целуне Тръмп, но се спря, очевидно има химия между тях. Те си приличат по много неща. Тръмп наподобява много на Рейгън, той е репродукция на Рейгън и като такаа има своите слабости'', допълни Агов.

,,Не виждам нужда от американска база у нас, при положение че има такава в Румъния. Но Борисов предложи координационен център, което би означавало цялото присъствие на НАТО да бъде координирано от Варна. Така че нямаме нужда от база на НАТО, а от координационен център'', сподели още журналистът.

По отношение на въпроса с отпадането на американските визи Асен Агов смята, че това трябва да бъде решено от хората, а не от правителството.

,,Отпадането на визите зависи от нас. Ако спазим инструкциите на американската държава, веднага ще отпаднат отказите ни. Правителството няма как да се справи с това, това е наша задача'', заяви в заключение Агов.