Евродепутатът и лидер на "Презареди БГ" Николай Бареков изригна с коментар за партията на Христо Иванов скандалния бизнесмен Иво Прокопиев и кръга "Капитал" в личния си профил във "Фейсбук".
Ето какво написа той в социалната мрежа. Публикуваме текста без редактроска намеса: 

Един провален правосъден министър (Хр. Иванов) и юридически съветник на президент (проф. Кристиян Таков) въпреки нежната люлка и мъжките ласки на Съда, се провалиха в това, в което успяха двама стажант-юристи - да регистрират политическа партия въпреки недоброжелателния съд. В това е разликата между "умните и красивите" от "Продай България" и образованите и младите от "Презареди България".

Гробът, който копаеше олигархичната мафия "Капитал" за мен и моята партия ББЦ - Презареди БГ, се оказа за тях самите. 
Прокопиевците паднаха в ямата, която сами изкопаха. Проваленият правосъден министър Христо Иванов се оказа кръгла адвокатска дупка. Провали сам регистрацията си, въпреки нежните ласки на гей лобито от Съда. Капитал обвиняваше мен в безпринципност и непрозрачност. Тъкмо обратното - сега партията на Капитал затъва в непрозрачно финансиране, криминално събиране на подписи, безпринципни и задкулисни действия. 

Това, което професорите юристи и съветници на Плевнелиев около прехваления протестър и комунистически аристократ Кристиян Таков провалиха - регистрацията на една партия, нашите начинаещи стажант-юристи направиха блестящо и без проблеми. Преди три години регистрираха ББЦ без забележки след петхиляден конгрес в НДК. 

Шопинг-турът в столичен мол на партията на Прокопиев започна като цирк, но ще завърши като фарс - скалъпена в последния момент безпринципна коалиция от няколко партийки - файтони и фантоми, легитимирана с фалшифицирани за час-два подписи. 

На всичкото отгоре зад борците срещу комунизма надничат мрачните силуети на бившите ченгета от ДС и червената мафия. Все пак сбирщината на Прокопиев няма да е съвсем безпринципна - нали поне парите идват от едно място. От неговия джоб, напълнен от далавери, политически и медиен рекет, и приватизационни кражби. На техния гаден фон Презареди България измина прозрачно пътя със заложените от мафията капани и отива чиста и недокосната от задкулисието на избори. 

С една задача - да преборим олигархията и корупцията в политиката!