Изчакахме съдът да помисли, че името „Презареди България” може да ни бъде дадено при положение, че ние го бяхме запазили предварително. Съдът реши да ни даде култовата дата 2 февруари. Въпреки че взеха решението и нямаше протест от страна на прокуратурата, в петък шефката на фирменото отделение на СГС отказа да ни даде официалното решение преди изтичането на седемдневния срок. Това заяви пред журналисти евродепутатът Николай Бареков, който днес организира протест пред съдебната палата срещу Мафията, която притежава Софийски градски съд.
„Уловката е, че на 30 януари г-н Иванов има време да си получи регистрацията, има седемдневен период за обжалване и да се регистрира в ЦИК. Жалбата на нашето заседание изтича на 9 февруари, но на 8 в 17 часа ЦИК затваря врати. Ние сме принудени да се регистрираме като ББЦ. Имаме нужда от един много прост документ - незаверен препис на протокол от съдебно заседание, който ще ни послужи за регистрация в ЦИК, но от фирменото отделение на Софийския градски съд отказаха да ни дадат", обясни Бареков. 



По думите му, мотивите за отказа, които били абсурдни и без основание - "началниците взимали решенията. Ето ги началниците – наричам ги мафията на червенобузките. Това е шефът на съдебната мафия, казва се Лозан Панов.



Другата червенобузка е Калоян Топалов, спонсориран от г-н Сорос”, поясни Бареков на влизане в сградата на съда.



Минути по-късно, благодарение на вдигнатия, по думите му, шум, стана ясно, че съдията е подписал резолюцията и той ще получи незаверен препис на протокол от съдебно заседание.

„Сега се регистрираме като „България без цензура”, внасяме, надявам се, изрядни документи, в ЦИК утре или вдругиден на името на ББЦ. На 9 февруари ЦИК получава документ, който ние пак отиваме и им носим, че ББЦ вече се казва „Презареди България”. Тогава ЦИК трябва да реши какво ще прави. Първата и най-проста възможност е да бъдем допуснати на изборите като Презареди България. Втората възможност е да отидем като ББЦ и третата е на ЦИК да му писне и да не ни допусне до изборите”, каза пред журналисти евродепутатът.



Делото беше насрочено толкова късно, за да може да не се поберем в 7-дневния срок. В петък ни казаха, че шансът да получим такъв препис е нулев. С тази преписка доказваме, че е имало дело, което ще приключи и че сме в процедура по смяна на името”, добави той.  



След като разбра, че ще получи важния документ, Бареков внесе сигнал до Главна прокуратура срещу Иво Прокопиев. Документът разкрива схемата, по която Прокопиев е източил почти  100 млн. лв. от българска банка. Крупната измама е осъществена от фирми и лица, въртящи се около оста на бизнесмена.