БСП и Корнелия Нинова ще искат вот на недоверие за Бойко Борисов и ГЕРБ по тема „Корупция“в първия ден на европредседателството на България. Президентът Радев пък щял да наложи вето на антикорупционния закон. Сещам се за един стих на Валери Петров:“…има някой необясними неща…“ От опит всички знаем,че „необяснимите неща“ си имат простички обяснения. И ,обикновено, мотивите се оказват „…странни работи свързани с баба ти…“- отново цитирам Валери Петров. Това пише в свой коментар Илиана Беновска.

Да помислим ли заедно какви ли са „…странни-ТЕ работи свързани с баба ти…“за поведението на Корнелия Нинова? Антикорупционният закон, въпреки бъдещото вето на Радев, ще бъде приет от 44 НС и дали една сутрин няма „да почука на вратата“ на Корнелия Нинова с призовка за разследване за лична конфискация? И тогава, без давността да пречи, другарката Нинова да е длъжна да даде ясни обяснения - с какви и от къде пари -се сдобива с апетитни имоти и приватизира „Техноимпекс“? И да започнат да се разплитат и някои, в момента, „необясними неща“…Например: защо точно Нинова е назначена на управлява на тази крехка възраст дружество от категорията на „Техноимпекс“ И председателката на БСП да тръгне по пътя на Иво Прокопиев…

И както запита Антон Тодоров, след като цитира интервю на Нинова: „в община Триадица, където работех преди да отида в следствието, бях в един екип с Александър Тасев след това пътищата ни се разделиха. Когато дойде правителството на Иван Костов Александър Тасев стана зам.-министър на търговията и туризма, беше заместник на Валентин Василев. Един ден ми се обади и каза „Правим екипи – имаме нужда от юристи. Работил съм с теб в Триадица, познаваме се, ела да поговорим дали би се съгласила да работим заедно”.Отидох при Тасев и той ми предложи да стана директор на „Техноимпекс” Много хора са се опитвали да оглавяват външнотърговски дружества – тя оглавява 2, съпругът ѝ трето.Ако погледнете с какво са се занимавали външнотърговските дружества – тук са изнясяли кадри в Близкия Изток, Северна Африка - зони, където тогавашните разузнавателни служби и тези преди 10-ти имаха много съсредоточен специален интерес. И сега тук задавам нещо за размисъл - 2002-3 година Нинова става член на БСП, 2 години по-късно - без да знае, без някой да я лансира тя става зам.-министър на икономиката при Р.Овч. (така казано) с ресор спец продукция, износ на оръжия и т.н. Била е на терен, стреляли са я, бягала е през граници, преживяла е и атентати, за които споменава с една дума – дали тази жена не е от сектата на някоя от онези непрозрачни структури – не знам… задавам въпроси. Такава рязка кариера – 2003 си в БСП, 2 години по-късно си зам.-министър с ресор спец продукция.

Чакай, кога си продавал ти спец продукция? Кога си бил на терен? Проучвал си пазари, имаш ли контакти с тези хора? Изобщо какво си работил преди това? Дали някой не е „нашепнал на ушенцето на Р.Овч. – това е нашият човек, взимай я при тебе? Така стават нещата.”- заключи Тодоров.
И като си зададем тези въпроси, може пък и да започнем да си обясняваме ешалонираните нападки на Нинова към ГЕРБ и Бойко Борисов.

През съзнанието ни , като „Грипен“ , прелита и мисълта ,че от благодарност ,че Корнелия Нинова го издигна за президент Румен Радев ще мъчи да спре този антикорупционен закон. Прелита и друга мисъл- Радев пък, може би, ще спира закона и заради някои „..странни работи свързано с баба ти…“ около някои действия на самия Радев и на неговия служебен кабинет…

Питам се и какви ли „..странни работи свързано с баба ти…“ вдъхновиха остроумния Кирчо Добрев,заместник на Нинова в БСП да заяви ,че „когато я няма Корнелия Нинова магията изчезва“ и да обяви ,че Нинова е приватизирала „Техноимпекс“ по правилата на експредседателя на БСП и ескминистър-председател Жан Виденов и неговото вице Румен Гечев ?!

Времето ще отговори на тези въпроси. Но, днес, търсим отговора на въпроса: Г-жо Нинова, толкова ли Ви е страх,че ще бъдете втория Прокопиев за „Техноимпекс“, та трябва Добрев за Ви произведе в „магия“?
Аз съм Беновска и питам.