„Красимир Каменов го срещнах по делото за убийството на Георги Илиев. Връзката бе, че тогава ВИС, който вече Георги Илиев управляваше, заедно с Методи Методиев – Мето Илиевски, бе Къро."

Това заяви в ефира на Нова тв бившият следовател, адв. Андрей Цветанов, който навремето е разпитвал Каменов, след убийството на Георги Илиев.

„Къро го викнах на разпит. Бе млад – 30-40 годишен. Къро е на 55 години вече. Ние го разпитвахме във връзка с убийството. Той никак не е глупав. Страхуваше се за живота си. Дойде с брониран автомобил. Той наследи вдовицата Мая Илиева и бизнеса на съпруга й“, каза той.

„От свидетелските им показания нищо не се установи, Помня, че Къро беше роден във Видин и беше бивш боксьор. Все пак вършеха престъпления. В такива групировки бяха. После обаче не съм го срещал“, каза той.

Цветанов призна, че стотици убийства си остават неразкрити.

Къро без съмнение е бил покровителстван. Дадена му е възможност да развива не много чист бизнес“, каза той.

Според него Каменов е покровителстван не от държавата, а определени кръгове.

Помня, когато Борисов беше главен секретар, дори уикендите се събирахме да нищим случаите и обсъждахме. Като убиха самоковеца примерно говорихме кой го покровителства и кой може да го е поръчал“, каза Цветанов.

Борисов ми се вижда почтен човек, който не си жали свободното време, за да разплете някой случай.

„Най-вероятно Къро е имал информация, която е чувствителна и доста сериозна, която не би трябвало да излезе наяве. Именно заради това се е стигнало до убийството му", предполага адвокатът.

„Компроматната война срещу Гешев обаче не идва от Къро. Съдбата на главния прокурор не зависи от Каменов, не мисля, че двете имат връзка“, каза той.

„Има няколко версии за убийството на Къро и не трябва да се подценява българската връзка. У нас е образувано паралелно дело със сигурност. Такава е практиката още от преди“, уточни Цветанов.

Според него тъстът на Каменов трябва да бъде сериозно разпитан, защото знае нещо.

По думите му е интересно, че дори детегледачката е била убита.

„Има много неща, които не знаем за Къро – дали има война с други групировки в наркоразпространението, имоти. Има много сериозно засегнати интереси“, смята адвокатът.

„Красимир Каменов е много издигнат и то тайно в йерархията на ъндърграунда", уточни адвокатът.

Според него оперативните служби имат достатъчно информация за Къро. „Няма как да не е наблюдаван от съответните служби и като поведение, и като финанси“, уточни той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук