Ще звучи грубо, но голямата част от парите от отвличания е инвестирана в нощните заведения в София, както и в силикон - това е истината, това е манталитетът. Тези разкрития направи в предаването "Офанзива" по Канал 3 Светлозар Лазаров, бивш главен сегретар на МВР, а сега национален координатор на "Атака".

"Сигурно част са заделени от адвокати и инвестиции, но по-голямата част вече е заминала", отсече Лазаров.

Според него в момента е много трудно да се говори за отвличането.

"Чудно ми е откъде разни "експерти" имат информация и бълват небивалици в медиите, след като МВР много правилно реши да не дава информация по случая с Адриан Златков", попита той.

Като професионален полицай Светлозар Лазаров сподели колко тежко е разкриването на похитителите: "Надявам се служителите от МВР и моите колеги да разкрият това тежко престъпление. Но то е в пъти по-сложно от едно убийство. Изисква много сериозна логистика, много сериозна организация, но сложността носи рискове за грешки. Предстои къртовска работа на колегите".

Светлозар Лазаров посочи, че постепенно горещите следи от престъплението изстиват, затова пред колегите му се задават безсънни нощи за разкриването: "Срокът за горещите следи, ако не се допусне грешка, е при довършването на престъплението или при боравеното с финансовите средства".

БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес известен бизнесмен, станал жертва на отвличане, също направи прелюбопитни разкрития.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!