Има много прилики между моето отвличане и това на Адриан Златков – маскирани мъже, смяната на автомобила в движение, изгарянето на автомобила, преговорите, предаването на уговорената сума. И при мен на втория ден са се обадили и са поискали откуп. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 бизнесменът Киро Киров, който е сред жертвите на бандата за отвличания "Наглите".
Похитителите са добре обучени, знаят как действа полицията, предполага се, че имат и "къртици" в МВР, заяви Киров. Той разказа, че са му се обадили от семейството на Адриан, за да поискат среща с него, но след това са отменили виждането.

Доколкото знам, бащата се е обадил на сина ми и са провели много дълъг разговор. Моят единствен съвет към семейството на Адриан беше да работят с полицията, посочи бизнесменът. Явно отвличанията се възраждат, дали от "Наглите", дали от нова група, подсилена от "Наглите". Да не забравяме, че само четирима от 19-те задържани от бандата бяха осъдени, подчерта Киро Киров. Според него "мозъкът" на "Наглите" не е разкрит.

Когато бях отвлечен, на третия или четвъртия ден до мен дойде мъж и ме попита "Как сте", а така не са се обръщали към мен членовете на "Наглите". Мисля, че има глава, която е ръководила цялата група, по-висша инстанция, заяви Киров. По думите му парите от отвличанията могат да бъдат използвани за какво ли не, включително и за тероризъм, за финансиране на терористични групи. Невероятно съм притеснен, тъй като случаят с Адриан се оказа отвличане. Това ще доведе до напрежение в държавата и тъй като това е бизнес за пари, най-вероятно ще има нови отвличания, каза още Киро Киров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!