Призив към протестърите да престанат да хвърлят храна и да занимават държавата със себе си при положение, че в страната има хора с истински проблеми, а държавата буквално гори в момента, отправи блогърката Биляна Господарска, пише "Монитор".

Публикуваме без редакторска намеса целия й пост:

Преситените протестъри, престанете с това хвърляне на храна! Като човек на хора ви се моля. Държавата ни гори в момента. Евакуират села. Беда голяма. Човеците там имат ИСТИНСКИ проблеми. Не може институциите да се занимават само с вас, глезльовци, и да се чудят как да ви опазят да не сторите беля на себе си или на някой друг.

Не може да отвличате общественото внимание и цялата експертна сила, колкото я има в тази държава, към себе си. Какъв е този великански егоизъм ваш? Една каруца компания сте. Полицията като писани яйца ви гледа, вие с яйца замеряте.

Природните бедствия ни връхлитат и те не се интересуват какво е правителството. И се налага да се справяме с тях. Изобщо не знаем утре какво ще дойде. Малко ли ни е пандемията? Малко ли им беше на децата да стоят затворени вкъщи уплашени и притеснени половин учебна година и да не могат да си стигнат до училището?

Как, според вас, най-мънинките, първолачетата и родителите им завършиха учебната година? Минава ли ви през ума какво преживяхме? 100 пъти ви казаха експерти, не аз или съседът Пешо, че ни връхлита зловеща световна икономическа криза. Пречите на почтените хора на работа да отидат. Да припечелят нещо.

Спрете се, бе! Камъни ще ядете догодина, разберете го. Влачите злощастие след себе си. Безумие, беззаконие и безобразие. Като ви е толкоз скучно и не ви се налага да работите - марш доброволци в харманлийско да гасите пожара! Какви хора сте изобщо?