Ваня Григорова е била кандидат за прикритие, а ДС джуниър Терзиев – под прикритие. Това е в основата на поста на бившия вътрешен министър и хаплив критик на управляващите Богомил Бонев, пише Safenews.bg.

Ето какво гласи целият пост:

“Явно според тия БСП са спечелили изборите за кмет в София. След като ръководството на БСП не иска Ваня Григорова, тя е била кандидат за прикритие, а ДС джуниър Терзиев – под прикритие”.

Причина за гневния пост на Бонев е изказване на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев пред bTV.

“Няма да отидем на среща. Имаме информация, че Васил Терзиев вече е водил разговори с Корнелия Нинова. Депутатът Георги Свиленски обясни, че ще отидат на преговори, защото общинските съветници нямало да отидат.

Очевидно текат пазарлъци и ние няма да участваме в такива договорки”, каза той. Достоен за председател е всеки, които Столичния общински съвет избере, каза Георгиев.

На ПП-ДБ-СС име е необходимо ясно мнозинство, а не да дърпат хора по коридорите. Те трябва да отговорят как ще управляват, каза Георгиев. Според него председател няма да се избере и в понеделник, освен ако няма договорка с БСП и “Възраждане”.

Изборът на председател на СОС зацикли и кандидатурата на Борис Бонев не успя да събере нужните гласове. Общинските съветници имат три месеца, за да си изберат председател. Ако не го направят следват нови избори за съветници.

Столичният общински съвет отново не успя да избере свой председател. На балотаж се явиха кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова.

Нито един от двамата кандидати за втория най-важен пост на “Московска” не получи необходимите 31 гласа. Кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев отново получи 23 гласа, а кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа. 12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници – 44. Общинските съветници от ГЕРБ пак не участваха в гласуването.

Следващата дата, на която общинските съветници ще направят пореден опит да изберат председател на СОС, е 30 ноември като заседанието ще започне от 10:00 часа.

В първото гласуване, предшествано от коментари за отсъствието на кмета на София Васил Терзиев, участваха и кандидатът на “Възраждане” Красимир Гълъбов, който събра 8 гласа и кандидатът на ИТН Пламен Данаилов, който получи 3 гласа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук