Докторът по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН и председател на Института за модерна политика Борислав Цеков написа коментар за резултатите от изборите в личния си фейсбук профил. По думите му новата опорка на ППДБ-пиарския планктон и пудел-журналистиката е, че ГЕРБ са загубили изборите. 

Ето какво още пише той:

"Новата опорка на ППДБ-пиарския планктон и пудел-журналистиката, знаете ли каква е? Седнете, да не паднете. Не било важно, че ППДБ е претърпяло разгромна загуба. Това било абсолютно незначителна подробност и техен вътрешен проблем.

Важното за България било, че големият губещ всъщност били ГЕРБ. Да, ГЕРБ, твърди ППДБ-пиарският планктон и пудел-журналистиката.

Защо ли? Ами, защото след тези избори ГЕРБ имал толкова депутати, колкото преди тях имаше ППДБ. Това е положението - ГЕРБ загубили, ППДБ си били добре.

Абе, те - ППДБ, се сриват с 10 пункта и изпадат на трето място; ДПС ги бие като "маче у дирек"; ГЕРБ има близо три парламентарни групи (10 е минимума за ПГ) повече по брой депутати от тях; ГЕРБ и ДПС са легитимирани от гражданите, като новите определящи фактори в политиката и управлението, а ППДБ делегитимирано. Обаче, ГЕРБ били губещите.

Не, драги пудели, това вашето не е просто квартален тепегьозлък. Това е диагноза. Психиатрична.