"Очаквам да затихне русофобския патос на българските медии. Ръководителите на тази русофобска истерика ще бъдат леко разтревожени от смяната на властта във Вашингтон. Те живеят със съзнанието, че са хора на Байдън. 

Ако Байдън се промени с Доналд Тръмп, те ще трябва да се преобуят в движение. Коалицията "Козяк", която контролира парламента, ще отслабне и ще отслаби натиска си за съставяне на правителство", коментира пред БНР Валентин Вацев.

Инфарктна развръзка: Резултатът в този щат решава кой печели изборите в САЩ

"Изборите в САЩ изразяват дълбинната разделеност на американското общество. Прекият сюжет е - дълбоката държава, която стои зад Джо Байдън, тя разполага с неограничен ресурс и ще бъда изненадан, ако изпуснат шанса да победят. Моментът за дълбоката държава на САЩ е исторически". 

Анализаторът Вацев допълни, че според републиканците разходите за войната в Украйна са необосновано раздути: 

"Можем да знаем, че спечелили или не, те ще съкратят финансирането за Украйна. Ако републиканците спечелят, вниманието им ще бъде насочено към вътрешноамериканските проблеми. Средният американец отива с надежда някой във Вашингтон да започне да отделя внимание на неговите екзистенциални проблеми". 

Вацев коментира и актуалната политическа обстановка у нас: 

"Очаквам да затихне русофобския патос на българските медии. Ръководителите на тази русофобска истерика ще бъдат леко разтревожени от смяната на властта във Вашингтон. Те живеят със съзнанието, че са хора на Байдън. Ако Байдън се промени с Доналд Тръмп, те ще трябва да се преобуят в движение. Коалицията "Козяк", която контролира парламента, ще отслабне и ще отслаби натиска си за съставяне на правителство". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук