Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин предупреди, че Великобритания се впуска в нова Студена война с Русия, преди да има доказателства и да е доказала участието на Кремъл в отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Това предаде Ройтерс.

„Да се впускаме напред, преди полицията да събере доказателства, и то в трескава парламентарна атмосфера не е от полза нито на правосъдието, нито на националната сигурност“, написа той в своя материал по въпроса за вестник „Гардиън“.

„Ужасното събитие изисква на първо място изключително подробно и усърдно криминално разследване“, пише Корбин, като добавя, че не подкрепя тезата за участие на руския президент Владимир Путин или Русия в нападението.

БЛИЦ припомня, че теза, че зад отравянето на Скрипал стои именно Русия, изрази и американският президент Доналд Тръмп.

„Това не означава, че трябва да се впуснем в нова Студена война, когато ще трябва да увеличим разходите си за оръжие, да разширим участието си в прокси войните из целия свят и да приемем политика на Маккартизъм“, предупреди работническият лидер.

Корбин предположи, че руската мафията, на която е позволено да се установи във Великобритания, може да стои зад нападението и бе категоричен, че Обединеното кралство трябва да спре да приема корумпиращите пари от бившия Съветски съюз.

„Трябва да спрем да обслужваме руския блатен капитализъм във Великобритания и корумпираните милиардери, които използват Лондон, за да пазят богатството си“, категоричен е лидерът на лейбъристите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус