Все още никой не е съумял да „изчисли“ и предвиди действията на президента на Русия Владимир Путин. НАТО отказа да си сътрудничи с Русия в областта на европейската сигурност и сега Алиансът го очаква неочаквана изненада.

Това мнение изрази политическият експерт Евгений Сатановски. Специално за своите читатели PolitRussia разказва за ситуацията.

Както отбеляза Евгений Сатановски, през дългите години на престоя на Владимир Путин в Кремъл никой не е успявал да го „изчисли“. Нито във вътрешната политика, нито във външната.

„Особеност ли има такава или как да го кажа, маниер да не прави това, което се очаква от него? Коментаторите сред чуждите политици и журналисти са страшно раздразнени. Той като че ли си играе на криеница с тях и те не могат да го открият и хванат, въпреки че наистина искат “, написа експертът в Телеграм канала си „Армагедонич“.

На последните преговори между Руската федерация и НАТО за европейските гаранции за сигурност страните не успяха да се договорят: Алиансът не се отказва да се разширява на изток.

По мнението на Сатановски, сега анализатори, политици и военни от западните страни дълго ще лъжат и много ще фантазират как ще реагира Владимир Путин на отговора на западния военен блок. Паралелно с това САЩ ще започнат да сплашват Русия със санкции и „да се опитват да гадят на дребно като с Казахстан“.

„И тогава, в момента, в който никой не очаква това, ще се случи нещо, което е напълно различно от това, за което говорят и пишат американците“, сигурен е Евгений Сатановски.

В резултат на всичко това, у Пентагона и НАТО може да се появят нови, при това не най-добри моменти в историята, както в случая с Литъл Бигхорн или Пърл Харбър, смята анализаторът.