Колосалната психологическа операция продължава. Всеки, който е запознат с Проекта за преходен интегритет знееше как това неизбежно ще се развие. Това пише в свой коментар известният бразилски журналист Пепе Ескобар.

Вижте останалата част от анализа: 


Избрах да го определя като тинк-танков гейминг опит в моята колонка "Бананови глупости". Това е живо учение. И все пак, никой не знае как точно ще свърши то.

Софтуер на НСА, който инфилтрира всяка мрежа, както по-рано беше описал Едуард Сноудън, и който е способен да променя бройките на изборните гласове.

Суперкомптютърът Хамер и апликацията му Скорекард, която хаква компютри и прехвърля точки от щатските изборни компютърни системи и външни изборни хранилища за данни на трети страни.

Софтуерната система Доминиън, която е известно, че е имала сериозни проблеми със сигурността от 2000-та година, но все още се използва в около тридесет щата, включително и във всеки суинг щат.

Въпросните суинг щатове вече успяха да направят вертикални подскоци в посока на Джо Байдън, най-вече Мичиган и Уисконсин, които го направиха в 4:00 през нощта.

Агенция Франс прес се опита да обори случая с Уисконсин неуспешно, а с Мичиган дори не посмя да се занимава.

И, разбира се, многото случаи на гласували мъртъвци.

Ключовият действащ актьор е Дълбоката държава, която решава какво ще се случи оттук нататък. Те са си направили сметката за плюсовете и минусите на това да сложат сенилен кандидат във втора фаза на деменцията, който на всичкото отгоре е военолюбец и вероятен изнудвач (заедно със синчето си) за позицията на "лидер на свободния свят".

Та въпросният, водеше кампанията си от мазето си, неспособен е да запълни и един паркинг на мероприятията си и има за свой партньор, човек, който има толкова малко подкрепа на демократическите първични избори, че първа избра да ги напусне.

Оптиката, особено ако я гледаме от огромните пространства на замесения с Империята Глобален Юг, е нещо ужасно.

Неясните избори са прерогатив на Боливия или Беларус. И все пак, само Империята може да легитимизира едни неясни избори, особено ако са в собствения й двор.

Добре дошли в новата съпротива

Републиканската партия е в много комфортна позиция в момента. Държат Сената, а може да се окаже, че ще получат и допълнително 12 места в Камарата на представителите.

Също така знаят, че всеки опит на тандема Джо Байдън - Камала Харис да внасят закони чрез изпълнителни заповеди.... ще има последствия.

Ъгълът на Фокс Нюз и Ню Йорк Пост е особено интересен.

Защо изведнъж започнаха да подкрепят Джо Байдън? Далеч отвъд вътрешнофамилни караници, достойни за сагата "Наследниците", Рупърт Мърдок даде да се разбере чрез лаптопа, който се прочу, че има някакъв компромат за фамилията Байдън.

Тъй че, Байдъните ще правят каквото той поиска. Съответно, Рупърт Мърдок не се нуждае повече от Доналд Тръмп.

Нито пък на теория, Републиканската партия се нуждае от него.

Бивши вътрешни лица от ЦРУ уверяват, че има сериозни мошеничества зад завесите, които стават между републиканците и групировката на Байдън-Харис.

Търговия и договорки, с които се заобикаля Доналд Тръмп, когото по-голямата част от високопоставените републиканци мразят и искат отмъщение срещу него.

Най-важният човек в републиканския Сенат е лидерът на мнозинството, сенатор Мич Макконъл.

И все пак, за да изчистим всички висящи съмнения, едно повторно преброяване на гласовете ще бъде нужно във всичките оспорвани шест шата.

Става въпрос за Уисконсин, Мичиган, Пенсилвания, Джорджия, Невада и Аризона. Ще бъде трудно ръчно броене. Бюлетините ще се броят и гледат, една по една.

Министерството на правосъдието ще трябва да действа незабавно. Но това няма да се случи.

Повторните преброявания струват много пари. Няма никакви доказателства, че еикпът на Доналд Тръмп, който няма и достатъчно средства и човешки ресурс, ще успее да убеди Тате Буш, че неговият актив, главният прокурор Уилям Бар, трябва да се хване.

Докато непрекъснато демонизират Доналд Тръмп, че разпространявал "вълна от дезинформация", както и "че се опитва да подкопае легитимността на американските избори", от големите казионни медии и големите технологични компании обявиха победителя на тези президентски избори.

Това е класически случай на предварително програмиране в овчи честоти.

И все пак, това което наистина има значение, е буквата на закона.

Щатските законодателни органи ще решат кои електори ще отидат в Избирателната колегия за да назначат президента.

Ето ви - Глава втора, член първи, алинея втора:

"Всеки щат ще назначи електори, по такъв начин, по какъвто законодателния орган може да реши".

Тъй че, това няма нищо общо с губернаторите, да не говорим за медиите.

Зависи от републиканските щатски законодателни органи да действат съответно. Драмата може да се развива в продължение на дълги и дълги седмици.

Първата стъпка на процедурите за Изборната колегия се случва на 14 декември. Финалното определяне ще се случи едва в края на януари месец.

Междувременно, приказките за "Нова съпротива" се разпространяват като горски пожар.

Тръмпизмът със своите 71 милиона плюс гласове, е твърдо установен като масово движение. Никой в Републиканската партия няма такава народна подкрепа.

Хвърляйки тръмпизма на кучетата, от Републиканската партия може би извършват сепуку.

Какво ще правят излишните?

Винаги незаменимият Алистър Крук закова пирона в десетката със силното си есе: "Тръмп е президентът на Червена Америка".

И много зависи от това как режисираната изборна трагикомедия се развие, "Излишните" са обречени да се превърнат в "Неуправляемите".

Алистър Крук говори за ключов паралел, който е направен от историка Майк Влахос, който показва как настоящата американска сага е огледало на древен Рим от последния век на Републиката.

Влахос поставя римския елит срещу популарите, които са представени от днешната Червена (Тръмпистка) Америка:

"Това е било един нов свят, в който големите земевладелци, с техните латифундии (робско-поземленият източник на богатство), които са били "големите мъже" водещи различните фракции в гражданските войни, стават сенаторските архонти, доминиращи римския живот през следващите пет века", обяснява той.

"Докато в същото време, народът - популарите, са били пасивни - не безпомощни- но като цяло зависим и неучастващ елемент в управлението на Рим", казва Влахос.

"Това се отразява рязко на креативната страна на живота в Рим и в крайна сметка води до разделянето му", обяснява той.

Колкото и демократическата машина да го иска, Доналд Тръмп все още не е император Цезар Август, когото гърците наричат "автократор", но е бил фактически монарх.

Американският Август, Тиберий и най-вече Калигула, все още е далеч по този път. Но той ще бъде един добродетелен и хуманитарен империалист.

Междувременно, какво ще прави имперската Голяма столица?

Западът, и особено в американския си Рим, е на ръба на двойна пропаст - най-лошата икономическа депресия, която е съществувала някога, в добанка към неизбежната, жестока и неконтролирана експлозия на социален гняв.

И така, Дълбоката дърржава обосновава това с Джо Байдън и рано или късно, Върховния шакти, Върховния командир, Маа Дурга Камала Харис.

Пътят става по този начин, все по-гладък по посока на назования в Давос Голям рестарт.

Все пак, за да се рестартира шахматната дъска, тя първо трябва да бъде разбита.

Това ще бъде една стъпка отвъд Мрачната зима, която неинцидентно беше призована от четящия от телесуфтера си, Джо Байдън по време на последния президентски дебат.

Сценарият ужасно много се приближава до "Стъпка за затваряне" на фондация Рокфелер от 2010 година.

МЕждувременно, план Б също е готов и чакащ да бъде пуснат:

Тук линиите са фокусирани на глобален хаос и буйство, центрирано върху сферата на влияние на "злосторната" Русия, за да се задоволи едно "възродено" НАТО и военно-индустриалният комплекс.

Последният именно избра на първо място, назначения от медиите за избран президент, защото е ясно, че Джо Байдън не е нищо повече от гъвкава пешка на масата.