Смятам, че досега като евродепутати успяхме да защитим българския глас в Европа, което е и най-важното. Не трябва да има разлика между европейците, които от своя страна искат по-задълбочен дебат относно бъдещето на Европа. Това заяви в предаването "120 минути" в ефира на bTV евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

,,Не ме карайте да давам прогнози за Брекзит. Там ситуацията е доста динамична. Обаче мога да кажа, че се вижда тренд, откакто се проведе референдума във Великобритания. В момента се обещават някакви красиви пожелания, без в тях да е заложен конкретен план. За нас е важно да чуем какво иска да постигне Великобритания с излизането си, но такова нещо все още не сме чули'', коментира Майдел.

,,Ще спестим около 70 милиона евро на година заради намаляването на банковите такси за преводи. В България досега плащахме най-високите такси. Дори една Румъния, която също като нас не е член на Еврозоната, плаща по-ниски такси. Така че премахнахме един истински двоен стандарт, налагайки тази регулация. До момента плащахме едни необосновано високи такси, което се надявам повече да не се случва'', обясни още Ева Майдел.