Съзнанието на нормалния човек трудно би асимилирало какво гласят на обществото комунистическите отрочета Иво Прокопиев и Христо Иванов – Пинокио. 

След като САЩ удариха по закона „Магнитски“ Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, сега финансираният от Сорос кръг „Капитал“ се готви за брутална, антиконституционна и нечовешка гавра с десетки български работещи предприятия.

Законът „Магнитски“ е пределно ясен и не се нуждае от никакво тълкуване – на санкционираните лица се забранява да влизат в САЩ, както и да притежават активи зад океана. Същото се отнася и за изрично посочените в решението на Службата за контрол на чуждестранните активи техни фирми, в които имат повече от 50 % участие. Толкова. Ни повече, ни по-малко. 

Нещо повече, на територията на Европейския съюз и в самата България тези санкции няма как да важат и това изрично беше казано от американските ни партньори.

Само че хрътките на Прокопиев в служебния кабинет  - Асен Василев и Кирил Петков искат да са пó католици от папата и са готови да погазят чудовищно не само Конституцията на България, но и европейската Харта на основните права.

Без никакво законово основание, в петък Министерският съвет прие решение, с което създаде „черен списък“ на лица и фирми, с които да нямат никакви отношения българските държавни дружества и администрацията.

Нещо повече, списъкът - който вече е факт, щял да съдържа освен имената оповестени по „Магнитски“, и всички други лица, които специална работна група щяла да определи като „свързани“ с Божков, Пеевски и Желязков. Включително съдружници, акционери и управители на български предприятия, както и хора, които щели да бъдат „идентифицирани“ по неясни критерии от ДАНС и от уличения в данъчни измами културист и шеф на НАП Румен Спецов.

Известно е, че фашистка България до 1944г. си служеше със специални наредби-закони, а тази практика продължи и след Девети септември, с цел брутална саморазправа с неудобните на комунистическия режим негови противници.

Особено показателен е създаденият Народен съд, който без никакво законово основание, само с наредба на тогавашния министерски съвет, арестува 30 000 души и осъди на смърт близо 3000 от тях.

Сега историята се повтаря, но не в смутните революционни времена от средата на 20 век, а в държава от Европейския съюз! И се реализира от хора, които лицемерно години наред крещяха, че защитавали човешките права.

Видя се в петък какво защитават – не правата на гражданите, а собствените си корпоративни и политически обвързаности.

Как, без работещ парламент и без никакви доказателства, ще забраниш на трима български и европейски граждани, пък били те и в някакъв санкционен списък на САЩ, да контактуват с български държавни органи и администрацията?

Осъдени ли са от български съд?

Има ли закон – български или европейски, който да го разрешава?

Лишени ли са тези хора и фирми от конституционно гарантираните си права?

Как и на какво основание ще спреш „свързаните“ с тях (и то по твоя субективна преценка!) други граждани и фирми също да контактуват с държавата?

На какво основание осъждаш на гражданска и икономическа смърт тези хора и дружества?

Та нали трудещите са в тях обикновени работници също ще загубят работните си места, защото няма да могат да получават заплати, няма да им се плащат осигуровките, няма как да си преведат и данъците дори. И още - та нали всеки, който прочете „черния списък“ също ще се опасява, че би бил „ударен“ от същия фашистки правителствен „спецназ“, кръстен за благозвучие „работна група“ – било то банка, търговско дружество, чуждестранен партньор, доставчик?

Никакво основание естествено няма за подобни „списъци“ – има само груб реваншизъм, без никаква мисъл за Конституция и за закони. Има само желание за мъст, за саморазправа и за „рязане на глави“. 

Кръгът „Капитал“ вече нарочи няколко дружества, които трябвало да попаднат под ударите на Петков, Рашков, Василев и Спецов и гаранция, че след няколко дни те ще цъфнат на сайта на НАП и Министерство на финансите.

Без по никакъв начин да са свързани със санкционираните по закона „Магнитски“, освен в безкрайните манипулативни и откровено лъжливи медийни публикации в „медии“ като „Бивол“ или в самия сайт „Капитал“.

Съвременните хунвейбини не се интересуват, че в България има Търговски закон, който казва какво е „свързаност“ и „контрол“. В него основание „статия в сайт на Иво Прокопиев“ няма.

По времето на фашизма и хитлеризма са лепили звезди по къщите и реверите на евреите. А после всички знаем какво се случваше с невинните деца, жени и мъже, белязани от командите на СС – концлагер и смърт. Смърт без вина, само защото някой те е нарочил. Само че тогава България спаси своите евреи, заставайки пред товарните вагони.

А ако сега обществото ни не реагира и допусне фашистка, нечовешка и антиконституциона саморазправа „по български“, с абсолютно невинни хора и с дружества, даващи хляб на хиляди работници, то вината няма да е на самозабравилите се хора на Иво Прокопиев в служебния кабинет. Не, вината ще е на всички нас като общество, които ще позволим беззаконието. Защото копоите на разградския скандален бизнесмен днес ще нарочат и съсипят едни, но утре могат да дойдат за когото си решат.

Това е тяхната „демокрация“. Но не и тази на България, ако искаме още да ни има като държава.