Бездънните чаши уиски явно съвсем са откъснали Цветан Василев от реалната действителност. Банкерът беглец от правосъдието се размечта, че ще стане американски гражданин, а илюзиите му се подхранват от шепата треторазредни наемници, които му внушават, че ще го измъкнат от решетките със закрилата на закона "Магнитски".
Само преди десетина дни авторитетната американска медия "Фокс нюз" обяви по недвусмислен начин, че законът "Магнитски" не е за създаване на международен пропуск за излизане от затвора за бегълци като Василев. 

Чашите с алкохол из кръчмите на Белград явно са си казали думата и са качили Василев на огромен розов балон, който се носи в космоса на илюзиите му.

В мечтите си Василев стига и по-далеч. Българският Бърни Мадоф вижда себе си не само като американски гражданин, но и като конгресмен, който ще има влияние върху световната политика.

Сънищата отвеждат Василев на ретро "Ролс Ройс", с който обикаля из Лос Анджелис и се закача с холивудските актриси...

Мечти, мечти, мечти... Те са приятни и безплатни, но много скоро острието на Темида ще прониже розовия балон на, който са се настанили Цветан Василев и ортаците му.

И когато все пак Василев бъде изправен на подсъдимата скамейка, отново ще има възможност да си припомни статията на "Фокс нюз", в която е отбелязано: "По същество моделът на Корпоративна търговска банка... е механизъм, чрез който група хора, водени от Цветан Василев, успяват да присвоят публични средства, привлечени и поверени им за управление от банката". Според одит от 2014 г., извършен от "Ърнст и Янг Одит" ООД, "Делойт България" и "АФА", кредитите на банката не отговарят на стандартните банкови практики и на отговорната оценка на риска. Само 13 процента от заемите в документите на банката са реално подкрепени от достатъчно обезпечение. Останалите 87 процента са тиктакаща финансова бомба със закъснител. Не е изненадващо, че Василев отрече вината си и се бореше срещу екстрадицията си от Сърбия, твърдейки, че е неправомерно обвинен".

А когато фактите говорят и фараоните мълчат!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!