Ако до вчера някой беше казал на шепата привърженици на ДСБ и „Да(Й) България“, че шефът им - върлият костовист и бивш шеф на служба „Сигурност“ Атанас Атанасов, може публично да се намеси в шпионски скандал и то в полза на заподозрени от движение „Русофили“, щеше да настане вой до небесата, а човекът, изказал предположението, щеше да бъде разпънат на кръст в социалните мрежи и в медиите на Прокопиев, като провокатор.

Днес по БНР обаче джобният генерал не само публично оплю за тази акция дежурната си мишена – прокуратурата, но и като един Матросов на амбразурата, при това без да знае факти от разследването, набързо издаде и присъда – че деянието на Николай Малинов и компания, изобщо не било наказуемо.

Шокът за малобройните гласоподаватели за психодесните политици трябва да е бил голям, защото напоследък хората на Костов превърнаха русофобството си направо в мантра.

Естествено обаче, няма нищо случайно и днешното поведение на Атанасов си има своето логично обяснение, а когато ножът опре до кокала, очевидно дългогодишните манипулации се изпаряват като летен дъжд от нагорещен асфалт.

Така, докато говорят пред обществото колко са „морални“ и какви евроатлантически ценности изповядват, хората на Костов нито за миг не са забравили генезиса си – това са хора от ДС или техните синове и дъщери, забогатели скорострелно по време на Прехода, от престъпната приватизация на Командира.

Или пък са персони, отрано закърмени с комунистическата идея - Иван Костов – преподавател по марксизъм-ленинизъм,   Прокопиев – син на служител на УБО, Христо Иванов – Бойкикев – отроче на стар комунистически род.

Има и друго – именно по времето на Костов Василев получи КТБ, а после бившият министър-председател и партията му ДСБ, държаха парите си в тази банка. След това стана ясно, че дъщерята на драгалевския Могул Мина Костова е получавала по 30 000 лева на месец от Василев, за да го „консултира“, а когато Цветан Василев избяга от правосъдието и започна да крои планове как да отмъкне активите на банката с помощта на Константин Малофеев, не друг, а пръв Костов публично се опита да го защити.

А накрая се оказа, че задържаният вчера по подозрение в шпионаж Николай Малинов, също е замесен в тази схема, чрез опита му да заграби дължащата 300 милиона лева на КТБ ТВ 7, с помощта на руския православен олигарх.
И ако довчера психодесните костовисти, начело с Атанасов, се гавреха с 9-ти септември из фейсбук и подиграваха празнуващите го русофили, днес се оказа, че вече открито ги защитават.

И не, не е само за да използват още един повод да ударят по омразния им Гешев и прокуратурата, която не успяха да овладеят.

Фактите горе ясно показват, че го правят и по убеждение, и заради интереса си.