Трудно би било да се състави солидно и здраво парламентарно мнозинство в Македония, при тази раздробеност на партиите, която съществува в момента. Това коментира ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба, пише агенция "Фокус".
 Той допълни, че няма да е изненадващо, ако бъде договорена коалиция между СДСМ, ДСИ и някои от другите албански партии.

„Независимо от резултатите от изборите, все пак ВМРО-ДПМНЕ е победителят на тези избори и остава най-голямата партия, защото резултатите действително показват, че е така. Каквото и мнозинство да се образува, ако има такова, при коалиция на СДСМ и партиите от албанския блок, това мнозинство ще бъде много крехко и нестабилно, защото, така или иначе, позициите на партията на Никола Груевски са солидни и в обществото, като цяло, и особено в силовите структури.

Всичко това, като едно наследство, много трудно може да се изчисти и нещата да се поставят на нова основа. Това е причината, поради която може да се прогнозира, че Македония и занапред ще остане дълго време в това дестабилизирано състояние“, коментира ген. Кирчо Киров. Той допълни, че ерата на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ е вече към своя край и очевидно идва на власт нова смяна. Ген. Киров каза още, че това са процеси, които са валидни за целия свят и Македония не прави изключение.