Разпада се лидерската политика. У гражданите се появи желание да се подкрепят експерти от вида на Асен Василев и Кирил Петков. Това заяви медийният експерт Георги Лозанов.

Той посочи, че и в другите партии има експерти, но те стоят по-скоро на резервната скамейка.

По думите на Лозанов именно смяната на лидерската политика с експертна е изиграло роля и за Слави Трифонов. Както е известно лидерът на Има такъв народ (ИТН) така и не успя да реализира сериозно мнозинство в парламента и да осъществи мандатите.

Георги Лозанов коментира пред bTV и силната фигура на Румен Радев.

„Президентска партия е дървено желязо, няма такова нещо. Който се опита да прави такова нещо, ще катастрофира“, каза той в отговор за евентуална партия, около която ще стои държавният глава.

Според журналиста и анализатор Ивайло Цветков – Нойзи територията на лидерската политика се изземва именно от президента.

„Много интересна е взаимовръзката между хората, които стоят, грубо казано, около Радев и проекта Петков-Василев. Дали ще викаме партията на Радев или той ще стои на заден план, предстои да видим“, отбеляза той.

И добави, че целият хаос може и да не бъде премахнат с третите предсрочни парламентарни избори. Той отбеляза, че в след вота на 11 юли всички политици са подходили несериозно.

Днес стават ясни съставът и структурата на новия служебен кабинет. За пръв път има застъпване на два служебни кабинета след като партиите в 46-ия парламент не успяха да излъчат редовно правителство. На 14 ноември заедно с президентския вот ще се проведат и предсрочните парламентарни избори.