Бившият депутат Георги Марков написа горещ коментар във Фейсбук.

Вижте го:

ТРИ НОВИНИ, КОИТО НОВА И БТВ ЩЕ СПЕСТЯТ

1. ПОЛША ВЪСТАНА СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПОИСКА ОСТАВКА НА УРСУЛА.

Лидерът на управляващата консервативна партия Ярослав Качински овини ЕК, че иска да разбие Полша и да я принуди да се предаде на Германия.

Премиерът Матеуш Моравецки обвини Франция и Германия в империализъм и стремеж да подтискат по-малките и по-нови страни членки. Той отхвърли идеята на Урсула решенията в Европейския съвет да не се взимат единодушно и да отпадне ветото. Премиерът на Полша заяви, че решенията за бъдещето на ЕС трябва да се взимат от страните членки, а не от Брюкселските бюрократи и се обяви за съюз на суверенни държави.

Кшищоф Соболевски - ген. секретар на партията, бе съвсем краен: “ако ЕК се опита да ни притеснен до стената, няма да имаме друг избор, освен да извадим всички оръжия в нашия арсенал и открием огън.” /има предвид ветото, с което може да се блокира всяко решение на ЕС/.
Защо се пищисаха поляците!? Ами, Брюксел не им дава от години да си пенсионират съдиите. Брани комунисти от времето на Ярузелски, които искат да са Върховни съдии до дупка. Брани и дърти либерали от времето на Туск.

Качински не се подчини и Урсула извади бухалката. За Полша няма да има пари от Фонда за възстановяване!

Как ще завърши сагата? Полша няма да се уплаши, доказа го при комунизма. Ще иска да смени Урсула, иначе вето до дупка. Може ли Брюкселските комунисти-неолиберални прогресисти да замразят членството на Полша в ЕС? Не! Унгария ще наложи вето на фризера.
Какъв е проблемът на Брюксел с Полша? Ами, правителството е консервативно и ХРИСТИЯНСТКО!

2. ПЕТРО ПОРОШЕНКО ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА!

Срещу него има от доста време разследване за държавна измяна. Вероятно е разбрал, че Зеленски не би го помилвал, ако го осъдят. Така че, едва ли ще държи речи скоро от Киев с автомат в ръка. Без това и Кличко спря да говори, а украински гражданин не е обелил дума за войната. Преговори ли иска украинският народ, защита до дупка или контраатака. Няма как да разберем. За сега Зеленски е Украйна и Украйна е Зеленски.

3. ГИГАНТСКА КИТАЙСКА ИНВЕТИЦИЯ ВЛЕЗЕ В УНГАРИЯ.

Дори бившият словашки премиер Игор Матович пусна пост от завист. Китайската мега корпорация САТL изсипа над 7 милиарда евро в гр. Дебрецен за нов завод за батерии. Нови 9 000 работни места. Вървим му на този град, скоро и БМВ откри огромен завод.

Китайците вече хвърлиха близо 3 милиарда за влака стрела Белград - Будапеща, който тръгва 2025 г. Стрелата се движи с 200 км. на два етажа. Вучич и Орбан откриха първата отсечка до Нови Сад. Маса народ ги посрещна на гарата във Войводина.

P. S.: В България си пенсионираме съдиите на 65 вече 15 години. Ама, нали сме послушни, на Урсула не й дреме за тях.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук