Аз считам, това е лично мое мнение, не се ангажирам с ГЕРБ. че подмяната на смъртното наказание в закона е грешка. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков в "Събуди се".

"Скоро може и да го върнат в Европа. Ако ние обаче го върнем сега, ще ни привикат и ще ни наложат санкции", добави той.

Марков се разгневи заради бежанците, които са на територията на Европа и остро укори Меркел, като пламенно опита да защити тезата си. "Защо Меркел не пита хората дали искат в страните им да влизат някакви с брадви?!", запита гневно той.
 

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви, че Меркел си отива, но завлича всички със себе си. По негови думи през 2015 г. канцлерът на Германия каза "Елате, ще се справим", но тя не се справи.

"В рамките на 10 месеца тя трябваше да се справи с тежко убийство от афранистанец, убито малолетно момиче, отново от афганистанец, убийство на млад германец в Кемниц. Германците излязоха да протестират за първи път след 1989 г. След това последва отново убийство на момче и накрая стигаме до последния случай в Кьолн", заяви Марков.

Той беше категоричен, че "Алтернатива за Германия" вече е втора политическа сила. Според него тя е на път да стане първа в източния блок.

"Политическата реалност в Европа наподобява тази през 1989 г., съществува политическа криза на традиционните партии", добави Марков. 

Мира Иванова пък се притесни за бившия конституционен съдия и вдигнатия му адреналин: "Разтревожих се за вас и вашия пулс. Мисля, че е добре да сменим темата", поде тя.

"Няма как да съм безпристрастен и да няма емоция в това, което казвам", отвърна й Марков. 

"Политическата реалност в Европа наподобява силно 89-та година. Тогава имаше криза в Из Европа, падна Берлинската стена. Сега има криза в Западна Европа. Макрон се опитва да из ХДС на Меркел срещу националистите, но в самата Франция той има много сериозни проблем", заяви той.

„Борисов за втори път отказа да изгони руски дипломати по случая „Скрипал“, защото знае, че по конституция всеки е невинен, до доказване на противното. Той не се превърна в министър-председател – следовател. Няма какво да разследва доказателства. Неговата работа е да управлява страната“, каза Марков.

Бившият конституционен съдия призна, че не е запознат добре с казуса с изказването на Валери Симеонов, но той е назначен от Борисов и, ако премиерът реши, може да го отстрани. „Не ми е работа да коментирам тези неща“, завърши той.