На обществеността е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори. Причината за извънредния вот за Народно събрание ще бъдат противоречията в коалицията Обединени патриоти, както и между малката коалиция и ГЕРБ. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 депутатът от БСП Румен Гечев.

Той обаче не посочи кога ще се проведат изборите за законодатели.

Гечев допълни, че минаването на част от "Турски поток" през страната ни е било част от предизборната кампания на ГЕРБ. 

"Тук аз мога да похваля премиера Бойко Борисов за това, че нарича участъкът, който ще премине пред нашата родина "Български". Това е патриотично", посочи Гечев.

Със сигурност БСП ще има силен коз за кметските избори. Нещата в Столична община не вървят. Хората се умориха от Йорданка Фандъкова. Станахме свидетели и на сериозни скандали с ремонт на ремонта и се оказа, че царят е гол. Твърденията, че София се управлява добре се оказаха неверни , каза още Румен Гечев.

На фона на сривовете в София, както и общия срив на управлението, очевидно имаме изключително благоприятна обстановка да спечелим. Всеки един от Мая Мнаолова, Елена Йончева и Георги Свиленски са доказани професионалисти. Всяка партия подхожда демократични, ще изслушване кандидатите, ще видим програмите им и ще решим. След като партията реши, коя е кандидатурата ще опитам да помогна. Точно Мая Манолова беше едно от силните остриета на БСП, тя не е напуснала БСП по други причини, а заради това, че е станала омбудсман. Тя е израснала с партията, каза още той.

Цялата българска общественост смята, че ще има предсрочни избори. Страшното е, че има непреодолими противоречия в коалицията. Техните скандали стават пред очите на целия парламент. Няма никаква програма, те се намират в агония. Изглеждат ми като политици, осъдени на смърт в най-близко време , категоричен беше Гечев.

Тази година имаше растеж около 3 процента. Трябва да има следователно и повече средства. Трагедията е наливането на пари в нереформирани сектори. Според обществото здравеопазването е трагично. ГЕРБ налива пари в система, в която дънакоплатците плащат все повече пари. Или в образованието. Какъв е смисъла да бълваме юристи, след като нямаме инженери. Ние харчим парите си за професии, които изчезват от България и харчат парите си другаде. Ние препоръчваме наливането на пари в тези сфери да става след тяхното реформиране, каза още депутатът от БСП.

При централизираното планиране, никога не е имало пенсионен фонд, тъй като системата е работела по коренно различен начин. Питайте родителите си дали е имало забавяне на пенсии. Нашите баби и дядовци даваха пари и ни помагаха. Сега никой от пенсионерите, не може да си позволи да ни помага, все гледаме да не измръзнат и да има какво да ядат. Пенсионерите искат справедливо да им се вдигнат пенсиите, те са допринесли много за брутният вътрешен продукт, каза Румен Гечев.