Манипулативни са твърденията, че целият свят посреща избирането на Доналд Тръмп за американски президент със страх и ужас. Страхуват се само социалистите по света. Това заяви пред bTV Нено Димов от Института за дясна политика.

По думите му в италианския печат през 1980 г. е имало абсолютно същите статии, но по адрес на Роналд Рейгън. Според политолога днес Доналд Тръмп и Тереза Мей имат шанс заедно, подобно на Рейгън и Тачър преди 36 години, да поведат война срещу новото зло. Според Димов то не е екстремизмът във всичките му форми, а точно обратното – „политическата коректност, вменяването на страх чрез глобалното затопляне”.

Той изрази мнение, че нелегалната имиграция работи за социалистите, които по този начин си вкарват зависим от социални помощи електорат. Димов даде и свое обяснение за разделението в САЩ след вота: „В Калифорния всеки пети човек отива в магазина не с долара, а с т.нар food stamps. Всеки пети човек живее безплатно, какво да се учудваме, че гласуват за социалистката Хилъри?”.

Икономистът Владимир Каролев, спечелил малко над 27 000 долара на борсата след избирането на Тръмп, посочи, че милиардерът има изключително силни лица в своя екип като съоснователя на „ПейПал” Питър Тиъл и бившия шеф на военното разузнаване ген.-лейтенант Майк Флинт. „Той ще избере най-добрите хора за най-добрата позиция. Ако види, че някой министър не си върши работата, ще го смени”, убеден е Каролев.

Той е готов да се обзаложи, че Доналд Тръмп ще бъде успешен президент и ще бъде преизбран. Според него след 10-15 години първата жена президент на САЩ ще бъде дъщерята на милиардера Иванка.

Венета Кръстева, която като „Мис България Свят” е работила с Тръмп, коментира, че той се е показал като изключителен професионалист: „Той те кара да изкарваш най-доброто от себе си. Дава ти шанс да се разгърнеш, ако нещо не харесва в теб, директно те премахва. Той просто не харесва мързеливи неработещи хора, недостойни за позициите, които заемат”.