Белият дом разпространи списък на терористичните актове, които са премълчавани от медиите. В него попаднали различни по важност и известност световни новини.
Доналд Тръмп обвини „нещастните” медии, че премълчават терористични актове. Изказването е направено пред военни във Флорида.
 

Анализаторите на Белия дом включили в изброяването 78 терористични акта от септември 2014 до декември 2016 г. Например не е дадена широка гласност на раняването на датски гражданин в Саудитска Арабия през ноември 2014 г. или раняването там на двама американци през януари 2015 г.
 
Белият дом включил в списъка на премълчаваните терористични актове и взрива на борда на руския пътнически самолет над Синай през октомври 2015 г. (загинали 224 души) и терористичните актове в Париж в края на 2015 г. (загинали 129 души). В списъка попаднали и атентатите в Истанбул през юни 2016 г. (45 души) и в Ница през юли 2016 г. (84 души).
 
Официалният представител на администрацията на президента на САЩ Шон Спайсер обърнал внимание, че по-рано тези събития биха попаднали на първите страници. Сега обаче атентатите толкова зачестиха, че станаха нещо обичайно, затова на някои от тях медиите не отделят достатъчно внимание. По този начин американците не знаят какво става например в Европа и не разбират чувствителността на европейците към проблема.
 
Превод и редакция: БЛИЦ