Политическата класа явно се опитва да се хареса в момента с тези положителни тестове за коронавирус. Странно ми се струва, че изведнъж толкова политици станаха позитивни за последните 24 часа. Не изключвам разбира се и някои тестове да са положителни, но според мен се търси съчувствие и интерес. Не искам да влизам в конкретика и да споменавам определени имена.


Относно оставката на шефа на столичното РЗИ - трябва да е ясно, че всички сме равни пред закона. Няма значение президент, премиер, министър. Абсолютно всички граждани на България са равни пред закона и той трябва да се спазва от всички. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

"За прекъснатата визита на президента Радев в Естония имаме дума срещу дума. В този случай явно някой лъже. Или президентът, или генералният щаб, или проф. Мутафчийски, или СРЗИ. Някой от тях лъже и това не е никак добре.

Това показва, че първите мъже в държавата поставят личните си интереси над държавните. За мен мерките срещу коронавируса са ненавременни.

Видяхме в Италия пандемията тръгна от един футболен мач, а тук публиката си ходи без проблем по стадионите. За тази ситуация са виновни и правителството, и обществото, което е недисциплинирано", категоричен бе той. 

Методиев коментира и продължаващите антиправителствени протести.

"Протести вече няма. Това е една агония. Хореографите, които даваха тон на тези протести, буквално ги убиха. Целият този вандализъм и крайност - спирането на метрото, поругаването на сгради, хувейбинските акции пред БНТ докара протеста до това на него да ходят 100-200 човека.

Протестът трябваше да се разшири, а той се сви и се спихна и правителството си остана на власт. Като теглим чертата и виждаме, че този протест не е успешен, защото крайната цел не е постигната. Целият протестен поенциал беше разпилян и подведен от тези, които казваха - отиваме тук, отиваме там.

"Категорично между Радев и Нинова избрах Нинова. Тя доказа, че се развива, има потенциал и не е консуматор в политиката. Няма друг лидер на опозицията, който не се е продал на управляващите, освен Нинова. Включително и настоящите водачи на протестите са имали сделки с управляващите и когато видяха, че Борисов се клати, решиха да го атакуват", каза още политологът.