Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, че българското оръжие подхранва този конфликт", заяви Румен Радев на 27 април.

Това коментира на профила си във Фейсбук политологът и началник на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова Калоян Методиев.

Ето какво още пише той:

"Днес, служебният кабинет на Радев одобрява рекордните 250 сделки за над 1 млрд. евро за абсолютно същите дестинации и фирми, които бяха и през април, но в пъти по-малко. Президентът е символ на политическа наглост. Нека сега отговори на "българите и левите хора" къде изпрати днес българско оръжие. Да не се крие зад нефелния си министър, а да излезе и да повтори като мъж и държавен глава опорката, която изфабрикува и набиваше месеци наред, за да сваля правителството. И го извърши лично и през кръг от говорители около президенството и от ГЕРБ. Гледайте го какво прави, а не го слушайте. И го питайте кой, където го види същите въпроси, които задаваше той."