„След днешните изявления на бившия премиер Борисов могат да се направят два извода. Първият, ясно е защо по негово време България беше на абсолютно всички последни места в класациите на Европейския съюз. Второ, вече е опасен, защото е озлобен, реваншистки настроен и много краен. Подобряването на икономическите показатели през последните месеци, при сравнение с други държави в ЕС, очевидно дразнят бившите управляващи. Това пише в свой пост във Фейсбук  Калоян Методиев, началник на кабинета на вицепремиера и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Ето цялата му публикация: 

„След днешните изявления на бившия премиер Борисов могат да се направят два извода. Първият, ясно е защо по негово време България беше на абсолютно всички последни места в класациите на Европейския съюз. Второ, вече е опасен, защото е озлобен, реваншистки настроен и много краен.

Подобряването на икономическите показатели през последните месеци, при сравнение с други държави в ЕС, очевидно дразнят бившите управляващи. Мислещите хора в ГЕРБ трябва да си дават сметка, че с държанието си все повече приличат на секта, която обикаля страната и сипе апокалиптични сценарии. Изкушавам се да цитирам Платон (превеждам свободно): "Най-тежкото наказание за тези, които отказват да управляват е да бъдат управлявани от някой по-неспособен".

Завръщането на онези резултати, хашлашки език и ориенталски маниер в българската политика наистина ще е път към Африка.“