Големият проблем с партито, на което е участвал синът на президента Румен Радев, е разделен на две. По-големият е, че има конкретни правила и те трябва да се спазват, за да не се налага да мрънкаме срещу мерките, правителството, Щаба.

Това е поредното тайно парти, а не бива. Вярвам, че ако за една година не се събираме и спазваме мерките, ще победим по-бързо кризата, каза в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия пиар експертът Ива Екимова.

„Другият проблем е, че сме в комуникационна криза. В момента коронакризата и всичко, което се случва около нас, е една огромна лупа, която, благодарение на разрастването на социалните мрежи, прави този проблем по-голям.

Не познавам никого от хората, които са били там. Но особено сега трябва много да се внимава”, заяви Екимова.

Според нея не е трябвало предизборната кампания да започва по този начин, както и че не е трябвало това да е старт на кампанията.

„В такава ситуация очевидно всякакъв арсенал е позволен. От моя гледна точка, бъдещето на комуникациите няма как да продължи с това замерване с компромати и кал. Много ми се иска да говорим с послания, които да дават надежда, решение на някакви проблеми”, посочи тя.

Според журналиста Емил Спахийски съботната случка в хостела е битово-политическа ситуация. „Мачът започна. В политиката има едно много просто правило – всички средства са оправдани.

Властта е 100%, администрацията е 100% и парите са 100%. Битката никога не е била за сърцата и умовете на хората”, категоричен бе той. „Културният упадък няма граници. Ако позволим да влезем в този водовъртеж, ще бъдем много окаляни”, предупреди журналистът.

Според банкера Левон Хампарцумян синът на президента се състезава за внимание.

„Аз бих погледна от една друга страна - едно момче, което е на прага на пълнолетието, което се състезава за вниманието на околните и се състезава и с баща си.

Момчешко буйство, състезание с известния баща... Всичко това са мотивации, които правят поведението не толкова обществено приемливо, но пък в някаква малка среда той става герой
”, коментира той.