Бившият военен министър Бойко Ноев, който е един от навървилите се на хранилката на банкера-беглец Цветан Василев "експерти", тази сутрин пак изпълзя от политическото бунище на припек в кабеларката Нова тв. 

И днешното участие в сутрешния блок на едно от политическите джуджета на българския Фетуллах Иван Костов обаче не блесна с нищо ново. Отдавна забравеният отбранителен министър в кабинета на Драгалевския ментор - Бойко Ноев, бе изваден от дълбокия фризер с политически трупове, за да обслужи задкулисната мантра около собствеността на "Дунарит" и т.нар. атака срещу "Емко".

"Отнемането на лиценза за търговия е пълна измишльотина, той никога не е бил свързан с каквато и да е производствена или съхранителна дисциплина, двете неща са съвършено различни. Предприятието е натискано и принудено да падне на колене с всички възможни инструменти на държавата заради това, че е придобило акциите на "Дунарит", изрецитира спуснатите му от Драгалевската лаборатория опорни точки Бойко Ноев. 

Напълно очаквано за слугинското поведение на кабеларката Нова тв Ноев не бе засечен с нито един неудобен въпрос за явните спекулации, които отправя от екрана. Няколко часа по-късно обаче икономическият министър Емил Караниколов на официална пресконференция обяви резултатите от проверката на МВР, свързана с отнетия лизенз на "Емко".

„Накратко за „Емко“ - от полицията са констатирали, че са отстранени нередностите, които са опасност за населението и работниците. Докладът е повече от 30 страници. От полицията предлагат да бъде възстановен лицензът. И след това единодушно междуведомственият съвет реши да бъде върнат лицензът на „Емко“, уточни министърът. Лицензът бе спрян за наличие на боеприпаси, които не се съхраняваха в складовете. Бяха на самата производствена площадка. Полицията е констатирала, че тези, които са пряко опасни за населението, са отстранени, за което благодаря на дружеството.

Така цялата пирамида от измишльотини, градена от клакьорите на Емилиян Гебрев - оръжейникът на банкера-беглец Цветан Василев, как държавата се опитвала да заграби бизнеса му рухна. Сега остава да се види с какви нови шашавизми "експертът" Ноев, който се шматкаше под ръка с уж политическите си врагове Татяна Дончева и Румен Петков на протестите за "Емко", ще залива зрителите на прислугващите им кабеларки Нова тв и bTV. 
 

Клакьорите на Цветан Василев и Емилиян Гебрев под строй на протест за "Емко"

Нервозната активност на кръга около русенското оръжейно предприятие, обаче, едва ли ще угасне скоро. Тя припомня за топлата връзка между Иван Костов и Цветан Василев, започнала още от създаването на КТБ. Все по-очевидно става, че парите, които семейството на Иван Костов е получавало ежемесечно от Цветан Василев до 2014 година, днес се заработват такива наемници като Бойко Ноев, действащ ръководен кадър на ДСБ и бивш министър на Краля на криминалната приватизация. И винаги са в бойна готовност за поръчки от чорбаджиите им.