Моралният разпад на bTV вече е доказан факт. Уважаваната някога телевизия се е превърнала в треторазредна кабеларка, която се опитва да прокарва опорните точки на задкулисието и новия си господар Цветан Василев.
Няма как по друг начин да си обясним участието в сутрешния блок на едно от политическите джуджета на българския Фетуллах Иван Костов.

Отдавна забравеният отбранителен министър в кабинета на Драгалевския ментор - Бойко Ноев, бе изваден от дълбокия фризер с политически трупове, за да обслужи задкулисната мантра около собствеността на "Дунарит".

Проекцията на Костов привидя руски интереси около българското предприятие, за което нашата държава в лицето на икономическия министър Емил Караниколов на няколко пъти даде ясни и точни гаранции за спасяването му (виж подробности в Още по темата).

Без каквито и да било аргументи, факти или документи Ноев не се посвени да използва приятелски подадения му микрофон на bTV, за да заподозре министър Караниколов в схема за пране на пари.

Напълно очаквано за слугинското поведение на кабеларката Ноев не бе засечен с нито един неудобен въпрос за явните спекулации, които отправя от екрана.

Овчедушният Хекимян така се упои от безумните отговори на събеседника си, че не го попита защо по времето на министерстването на Ноев Българската армия бе тотално обезкървена, а стотици нейни танкове и военни машини нарязани на скрап.

Брътвежите на Ноев, които набързо бяха препечатани в псевдоамериканските медии, оставиха след себе си зловонния дъх, че задкулисието, от което се подават олигархът Малофеев и обвиняемите братя по оръжие Емилиян Гебрев и Цветан Василев, е превърнало в слугиня една от най-престижните в близкото минало телевизии, която иначе продължава да се рекламира като "телевизията на всички гледни точки".

Още по-скандалното е, че псевдоамериканските кабеларки и сайтове се опитват да учат българските национални медии на морал.

Време е представителите на американската власт да прогледнат и да видят как медиите, които финансират обслужват мафиотските кланове и свързаните с тях български олигарси, част от които са съдружници на международни руски аферисти като Малофеев. Същият този олигарх Малофеев, който от години е в забранителния списък на ЕС и САЩ.

Зрителите обаче няма как да бъдат излъгани!

Ивайло КРАЧУНОВ
 

Обвиняемите братя по оръжие Цветан Василев и Емилиян Гебрев всеки ден прокарват тезите си през bTV