"4 бона парапета се вадят за минути", така е озаглавил поста си в социалните мрежи писателят Христо Стоянов.

Коментарът му продължава така:

"Има различен тип предатели... Едните предават Родината, други продават приятелите си, а трети просто се продават, облегнати на някой парапет в очакване на Кокор... Тези, които предават Родината се делят на няколко вида. Едните го правят по убеденост, втори го правят за пари, трети го правят за кеф...

Има обаче и четвърти тип те са способни да предадат по няколко родини. Първо продават рождената си Родина и стават граждани на друга родина. После продават втората си родина, прескачат парапета и без много да му мислят...

Характерно за предателите е неистовото им желание да се обградят с други предатели. Тях ги използват като сапунче, с което си мият съвестите преди лягане. И тука има разновидности - едни си лягат със съвестите и сутринта като се събудят приличат на наядени ябълки.

Съвестта гризе цяла нощ. Вторите си лягат с жена си и се кълнат, че правят всичко заради нея и семейството. А трети прескачат парапета и понеже са свикнали да предават родината... Цената обаче на всяко предателство се плаща от Родината. Защото тя никога не е мащеха, но понякога се държим с нея като с проститутка.

Понякога е населена с проститутки. Има и проститути... Те са готови да предадат родината винаги (забелязвате ли, че за тях родината е с малка буква) Понякога я предават на вторични суровини... Защото не могат да изкъртят парапета... Или да завържат въжето в междуетажното пространство. И да увиснат на него като крушки, осветявайки пътя на предателството...".