Писателят Христо Стоянов коментира в профила си във Фейсбук днешното посещение на премиера Кирил Петков в столичното 7 СУ "Свети Седмочисленици".

Както БЛИЦ съобщи, пред учениците министър-председателят бе изключително откровен и наивно по детски, за да им се хареса, призна, че неговото място не е в Народното събрание, а в училището, което е завършил.

Ето какво написа по този повод Христо Стоянов в социалната мрежа: 

Днес, 24 май 2022 година премиерът на Република България призна пред учениците в родното Седмо училище в София, че е бил дисидент от най-ранна детска възраст, защото е получавал двойки по руски език.

Той не е искал да изучава езикът на Путин, който тогава сигурно е бил младши лейтенант в Германия. А може и да не е бил. Дори е бягал от часовете по руски...

Вероятно през това време се е катерил по дърветата и е крал птичи яйца, с които е репетирал сваляне на правителства. От там вероятно е тръгнал израза:

"Да те насадят на пачи яйца пред Парламента", а за този, който ги доставял на протестиращите тръгнал изразът:

"Де е Киро на кирия". Последното излязло, защото Киро Простото се кълнял, че няма никакъв келепир от доставката на сложното оръжие.

В тайна обаче остана съвета му към Володимир Зеленски, на когото обещал яйца вместо оръжие за свалянето на Путин, защото те били по-ефективни от бомбите...

Вече бил използвал това и от личен опит. На отиване родителите на децата се молили на Бог със сълзи на очи някое от децата да не тръгне по неговия път...