Писателят Христо Стоянов, който обясни по какъв начин лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов може да покори и световни рекорди с отсъствието си в парламента, сега направи коментар за политическата обстановка от последните дни.

"Не мога да повярвам", пише писателят на "тайния" свидетел на Мая Манолова срещу премиера в оставка Бойко Борисов. Иванов коментира и Трифонов, шефката на Народното събрание Ива Митева и случващото се в парламента.

Ето какво сподели писателят Христо Стоянов в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!!!!

Не мога да повярвам, че моят народ е стигнал дъното. Че това е най-интелигентната и умна нация... 

Че по тези земи дори се е състоял Великият потоп и че на дъното на Черно море дори лежи корабът на Ной... 

Не мога да повярвам, че една Мая Манолова му се плези на този народ, а той го приема това плезене като сексуална закачка. 

Че вярва на един Слави Трифонов, който е лишен до такава степен от фантазия, че превърна знакът на рокерите в чатал за езика си и символ на чалгата. Който открадна концепцията на ТодорКолевото "Как ще ги стигнем... американците", превръщайки го в чалготека. (Ако някой помни това предаване на Тодор Колев ще види абсолютната концепция, преписана в "Шоуто на Слави"... Всъщност, единственото, което има Слави Трифонов са неговите слуги, които се водеха в предаването като сценаристи. 

Момчета, които, съдейки по скечовете и сценариите и словесна еквилибристика, довчера като че ли са правили инвентаризация на градска тоалетна. 

(Хасан го питат къде е тръгнал с две кофи фекалии, а той отвръща: "Айшето почна работа в градската тоалетна, вчера има ревизия - две коф` не излизат"...) 

А един сценарист е обслужващ персонал. Както и да е. Тука психолозите да се произнесат. 

Защото колкото и интелигентна да е Ива Митева, тя не може толкова бързо да забрави как до вчера са й казвали коя папка на кое бюро да премести. И нейната еманципация в момента е еманципацията на Свинаря Ивайло, на когото му се е наложило да замести за малко господаря си. 

Представяте ли си ако Спартак бе станал император. Ами това значи, че Октомврийската революция е избухнала две хилядолетия по-рано... Защото не можеш да станеш император с манталитета на роба. Защото робът гледа с гладни очи в канчето на господаря. 

И когато попадне на неговата трапеза, но не като обслужващ персонал, първата му работа е да скрие в пазвата златните прибори, а после да навре главата си в  златното блюдо като свиня в копанка. Защото той така е научен да яде... 

С изплезен език, като гореописаните, защото това са изтънчените обноски на роба - да се плези зад гърба на господаря. Или да завре език в чатала му... 

Двата пръста и езикът, нали. Как да го обясня това на моя мил народ? 

И изведнъж му извадиха един друг от прислужващия персонал, който тръгна да "свидетелства" в Парламента за своето раболепие и корумпираност. Единственото, което чух да казва срещу Бойко Борисов бе, че някакъв с прякор "Пилето" бил близък с него, а той му бил продавал по-евтино зърно като разбрал за близостта на Пилето с Премиера. А, бе, вие от песен на Милко Калайджиев ли изкарахте тези свидетели: "Я елате, пиленца, при батко"... 

Този Свтослав Илчовски защо не го провери, самосезирайки се прокуратурата сега, след като си признава отколешни далавери. Бил дал 200 хил. лв подкуп. Сега да видим - платил ли е данъци на тези 200 хил. лв., те представлявали ли са печалба на фирмата му, като инвестиционен проект ли са обявени тези 200 хил. лв... 

И защо, аджеба, ти си се опитал на датата, която казваш, да корумпираш хората, които си споменал. И тези хора какво са закупили с тези пари... Това не са петтях лева, които даваш на катаджията. Това са 200 хиляди лева, които не могат да потънат. 

И народът вярва. Защото Мая Манолова му казва, че има сигнали за "злоупотреби към "Местни данъци и такси" към НАП... Къде са Местни данъци и такси, къде е НАП. Това са различни ведомства и с различни предмети на дейност. 

Но народът чува "Злоупотреби" и е склонен да повярва, че Бойко Борисов е построил тайно асфалтов път до луната, който на връщане минава през Барселона.   И

 ми иде и аз да попитам като Ботев: "Народе, кой те в таз робска люлка люлее", но ехото, преди да попитам отвръща: "Глупостта, глупостта е моята люлка"...

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!!!! Не мога да повярвам, че моят народ е стигнал дъното. Че това е най-интелигентната и умна...

Публикувахте от Христо Стоянов в Четвъртък, 6 май 2021 г.