Кирил Петков не знае какъв е - българин, канадец или друга порода планетарен хуманоид. Най-точното определение за него е безродник. Крайно време е да вдигнем пантеон на безродниците. Длъжни сме да съхраним за поколенията предателите на отечеството. Макар че и днес, градове носят техните имена, пише "Труд". 

Яне Сандански агитира за османска нация

През 1908 г. е извършена Младотурската революция, която всъщност е държавен преврат. Неговата цел е да запази териториалната цялост на империята, разклатена от султанския абсолютизъм.

Младотурците прокламират създаването на единна османска нация, съставена от отделните народности в държавата. Тя ще е носител на здрав дух в здраво тяло, с нея османизмът ще пребъде през вековете.

Срещу 50 златни лири месечно Яне Сандански става пламенен агитатор за претопяване на българщината. Забележителна е неговата реч на 17 юли 1908 г. в Неврокоп. Пиринският орел оглежда тълпата и се провиква:

„Ей ти, нещастни народе! Ти, който си тъпчен от 500 години насам под краката на тиранията, а днес добрите синове на Отечеството я премахнаха и създадоха щастие в живота на всекиго, което щастие не ще има край. Вий днес живеете под знамето на равенството, братството и свободата.“

„Ей, братя! - продължава да се дере комитата. - Които сме живели с българското име, от днес нататък да знаем, че всички сме равни под блестящия братски байрак. Днес всички ний - турци, българи, гърци, арнаути, евреи и др. дадохме клетва, че ще работим за милото ни Отечество и ще бъдем неразделни и всички ще се жертваме за него и ако стане нужда, даже и кръвта си ще пролеем...“

Отечеството с главно „О“ на Яне е Османската империя!

Димитър Благоев бил македонски славянин

На 10 декември 1917 г. Димитър Благоев взема думата в Народното събрание. Изнася историческа справка за зората на нашата държавност. Според него българското племе било „на едно долно варварско стъпало“. Дошло на Балканския полуостров да завладее мирните славяни в Македония.

В сюблимието на тази срамна реторика му задават неудобен въпрос. „Ами вие сте родом от Загоричане?“, скача депутатът Георги Данаилов. Апостолът на социализма го смразява с поглед и изстрелва:

„Аз съм родом от Загоричане, обаче аз не съм българин, аз съм славянин. И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска страна, която да има свое собствено управление.“

„Какво търсиш в България тогава?“, пита друг патриот от залата. Македонският славянин се прави на глух, защото е избран като български гражданин в българския парламент.

„Как се наричат в Загоричане българите?“, е следващият въпрос на Христо Попов, който също е родом от Македония. „Ако ги питате, те се наричат християни“, отвръща Благоев. „Те се наричат бугаре“, поправя го Попов.

Георги Димитров и Пиринският край

На 6 май 1924 г. във Виена е подписан така нареченият Майски манифест. Той е изготвен с прякото участие на БКП и Коминтерна. Смисълът е да ампутира Македония от България и да я вкара в червена Балканска федерация.

Десетилетие по-късно Коминтернът излиза с официално становище, което признава македонската нация. Документът е изработен в Москва в съавторство с националния предател Георги Димитров.

През 1946 г. пак под патронажа на Димитров се провежда Десетият пленум на ЦК на БКП. Високият форум пуска директивата Пиринският край да се македонизира. Оказва се, че делегатът Евтим Георгиев вече е челник. „Ние сме си поставили за задача да внедрим македонско съзнание сред населението“, декларира той.

Не всичко обаче върви по Димитровската магистрала. На съвещание през 1948 г. секретарят на околийския комитет в Петрич признава:

„Провеждането на декларацията на Десетия пленум среща много трудности. След декларацията на Десетия пленум аз и другите другари станахме македонци. Когато провеждахме декларацията пред партийния актив, ние им говорим, че са македонци, а нашите другари казват, че и македонците от Вардарска Македония са българи. При преброяването ние извършихме натиск. Областният комитет ни определи да има в нашата околия 60-70 процента македонци. Ние позасилихме работата и получихме 90 процента македонци.“

Кирил Петков с историческо изявление

На 9 май българският премиер направи историческо изявление пред румънска медия. „Решили сме, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС“, обяви Кирил Петков.

Понеже този ден е Денят на победата, може да се хроникира и като победа на македонизма. Замитайки грамадата от проблеми, Петков ще вдигне ветото със замаха на гения.

Кирил Петков не знае какъв е - българин, канадец или може би македонски славянин. От ония на Димитър Благоев. Заедно с него, Димитров и Сандански образът му ще краси пантеона на безродниците.