Заради новия коронавиурс в Китай ресурсите в засегнатите провинции са ограничени, което може да доведе до напрежение сред населението. Това каза в сутрешния блок на bTV председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения Цън Цон.

„Животът е много спрял там. Няма хора и публичните обекти не работят, градският транспорт също, кина, офиси… Всеки си седи вкъщи и ходи до супермаркет“, коментира Цон.

По думите му някои от хората дори са спрели да контактуват с роднини, които кашлят. 

Хора падат по улиците, покосени от китайския вирус убиец! ВИДЕО

Има недостиг на маски, а местните производители са да преустановили договорите си с партньори извън Китай, за да могат да снабдяват населението.

Хората не излизат от домовете си, запасили са се с всичко необходимо от магазините. Миналата седмица се появи и видео, на което се вижда как на местен пазар настава суматоха и всеки бърза да вземе колкото се може повече неща.

В това време мнозина се отказват от планирани пътувания до Китай. Някои държави пък са въвели задължителна 2-седмична карантина за пътниците, пристигащи от страната.

„Опасно е защото няма лек и защото симптомите се проявяват след 2 седмици и всичко това се случва на китайската Нова година“, посочи Цон.

Стана ясно откъде са се заразили хората с вируса убиец в Китай СНИМКИ

Упорито се говори, че заразата е тръгнала след консумация на екзотични животни. Има провинции, в които месата се ядат полуготови.

Инфлуенсърка си навлече гнева на мнозина и трябваше да изтрие видео, на което се вижда как яде супа от прилеп – добре познат и широко консумиран деликатес в провинция Ухан.