Корнелия Нинова изглежда си уредѝ: “хем вълкът сит, хем агнето цяло”. Кирил Петков няма да бъде кандидат-премиер, русофилският й електорат (силно оредяващ и мигриращ към “Възраждане”) ще е доволен от позицията на председателката на БСП. Това коментира в личния си профил в социалната мрежа Соня Колтуклиева.

Целият и пост публикуваме без редакторска намеса:

Но как ще обясни затварянето на руското посолство, след акт на правителството, в което беше вицепремиер… А, каква ли хитрина ще измисли този път Корнелия?! И ще я оставят ли на мира враговете й в партията? Едва ли. 

Слави Трифонов няма да е доволен. Той заяви, че ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за обиди и клеветѝ. 

Предателите от ИТН ще се опитат да му откраднат още депутати от парламентарната група. Вчера дясната му ръка в партията Виктория Василева обяви, че напуска парламента. Дали ще го направи до седмица, за да влезе друг на нейното място - навярно не.

Възможно е подмолната депутатка да даде своя глас за кабинета на Асен Василев, а после да отиде да прави партия заедно с Радостин Василев. 

Следващата седмица отново ще настане битка за всеки глас, както беше на 22 юни за вота на недоверие.

Най-вероятно Асен Василев, този, който живее в недекларирана пред КПКОНПИ резиденция на столичната улица “Чаталджа”3, ще си остане с мераците заедно с Румен Спецов да управляват държавата, както го правеха Кирил, татко му Петко и Лена-на-Киро-и-Миро. 

А, да не забравя. Като независим консултант, преди няколко години, Асен Василев е получавал много добри парѝ от “Булгартабак-Благоевград”, който беше собственост на Делян Пеевски. Да, да, без майтап.  А пък в Националното следствие отлежава крупна афера за огромен имот в Божурище, на Кирил Петков, Асен Василев, Виолета Лорер, Стамен Янев… за едни 27 милиона лева.  Ликуй, народе! Настъпва харвардският хищник, който каза: “Бедните да го …”. И всички останали - също.