Oт всички квачки на хранилка при Цветан Василев, самозваната пиарка и wannabe инфлуенсър Соня Колтуклиева безспорно е най-достойна за ордена на олигархичния труд. След известен застой във Фейсбук активността си, вероятно дължащ се на преумора от дневната квота, зададена й от нейния ментор банкера-беглец, от седмица насам многомашинничката на социалните мрежи реди ударно пост след пост, който също така ударно е препечатван веднага от спонсорирания от Василев сайт „Фрогнюз“, пише "Монитор".

Самите постове пък са на стахановския принцип с един удар, поне два заека. Така, с единия пръст Колтуклиева жално оплаква ортаците на арестувания за източване на еврофондове собственик на „Винпром-Карнобат“ Миню Стайков от Фонд „Земеделие“, които видиш ли не заслужавали зрелищните си арести.


Нищо че са му помогнали да източи милиони от фондовете на ЕС. С другия чука по бутоните на таблета, рутейки НАП и финансовия министър Владислав Горанов.

При това подсолявайки скандала с теча на данни от агенцията с обвинението, че имало „16 млрд. несъбрани налози през последните 10 години“.

Любопитното е, че част от въпросните несъбраните данъци в тази държава са дължими именно от нея, но това са дребни подробности за Колтуклиева, която предпочита да не си спомня, че е подсъдима за укриването на 90 000 лева хонорари под масата, дадени й от Цветан Василев.

За многомашинничката на банкера-беглец по-важно е друго - да пришие към скандалите от миналата седмица основния враг на ментора си и другарчетата му олигарси – депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, като мята във въздуха стари опорки на Прокопиев, Василев и сие.

За нуждите на заливането на Пеевски с фалшиви новини, от нафталина са изтупани опровергаваните десетки пъти твърдения, че финансовият министър Владислав Горанов бил от „квотата“ на народния представител, а Пеевски държал и прокуратурата. Доказателства за което и да било от тези твърдения храненицата на човека, източил милиарди от КТБ, не дава.

Явно с надеждата, че лъжите ще минат на принципа „обществена тайна“. Само че фактите ясно показват ясно истината. А тя е, че Пеевски е депутат от опозиционна партия и съответно няма и няма как да има каквито и да било квоти във властта, колкото и машината за манипулации на олигарсите-издатели да се опитва да му припишие де що има назначения в страната.

А що се отнася до прокуратурата – неин представител заповяда да бъде заличена марката на най-тиражния вестник в държавата - „Телеграф“, издание на медийната група, собственост именно на Пеевски.

Това обаче явно също са дребни подробности за Колтуклиева, за която не фактите, а хонорарите от Василев са важни. А дали банкерът-беглец й плаща за извънредния труд, който полага в негова полза е въпрос, на който трябва да отговорят компетентните органи.

Случайно или по-скоро не, те са същите, към които мрази да се издължава.