„Винаги ме е забавлявала шизофренията при вегетарианците. Аз например обичам зеленчуци, но никога няма да ми хрумне да си направя пилешки морков, да речем. А те по цял ден крещят срещу месото, после започват: спаначени кюфтета, соев шницел, вегетариански бургер и т н“, това написа Емил Кошлуков в личния си профил във фейсбук.

Ето целия му култов пост:

„Винаги ме е забавлявала шизофренията при вегетарианците. Аз например обичам зеленчуци, но никога няма да ми хрумне да си направя пилешки морков, да речем. А те по цял ден крещят срещу месото, после започват: спаначени кюфтета, соев шницел, вегетариански бургер и т н. 

Има вегетарианска шкембе чорба и луканка, не се майтапя. Как луканка, бе бледни братко, ти си сложил кимион върху цвекло, това даже свинята, от която правим луканката, няма да го яде. Представяте ли си нормален човек да сподели рецепта за овнешка салата, със заместители от заден бут и котлети, а после да ви убеждава, че е съвсем като истинска, има вкус на маруля. Те обаче по цял ден си обясняват как правят тези неща и се радват, и си пляскат, може даже да ги ядат, не знам.

Вероятно психиатър ще го разкаже по-добре, а за фройдистка аналогия е лесно: Само си представете млад мъж, строен и добре сложен, как се приближава до вас и ви казва, че не може да понася педали и травестити, точно затова е обялкъл рокля с категорично мъжка кройка. 

Както и да е, не са лоши повечето, имам приятели от тези клети хора, но поне пият. Щото вегетарианец-трезвеник е вече пълен провал, задънена улица на еволюцията, Дарвин се върти в гроба.

Всъщност ме е яд, че днес ще е 30 градуса, а аз съм в София, това е. Другите са на море, аз пиша във фейсбук...“.