Всички тирове трябва да бъдат проверявани за гласоподаватели в тайници. Така се пошегува шоуменът Къци Вапцаров, коментирайки в ефира на Нова тв балотажа за президент и твърденията за изборен туризъм. 

"С годините съм изградил едно такова математическа прогноза в себе си да усещам настроените в хората, това ми е рефлекс от "Риск печели, риск губи. Усетих една апатия към тези избори. Аз гласувах. 

Сега усещам още по-голяма апатия (спрямо първия тур на изборите за президент). За съжаление, когато не гласуваш за своя си кандидат, за по-малкото зло, ако ти не гласуваш за по-малкото зло, противната страна ще бъде по-активна, затова трябва да се гласува", каза още Къци. 

Да кажем, че ще гласуват 34%. Даже 34 ми е така максимално оптимистичния вариант, направи прогноза той. 

"Ще запомня първия тур с нелепите кандидати. Трябва да се вдигне бариерата. 2 500 подписа мога и аз да събера, за да се кандидатирам за президент", каза още шоуменът. 

В този момент на предаването студиото влезе Цветомир Иванов от "Семейни войни".

"Да кажем 50 000 подписа да се събереш. Дори аз и Цецо трудно бихме ги събрали", продължи Къци, но колегата му каза, че ще ги съберат с помощта на "едни приятели от махалата". 

Двамата коментираха и каква трябва да е новогодишната реч на следващия президент. 

"Не знам, не мога да кажа, понякога си правя майтапчийски обръщения. Една новогодишна реч трябва да е забавна, приятна, оптимистична, да дава кураж на хората , да им дава нещо умно", каза Къци. 

За мен една от идеалните кандидатури е Ален Делон, добави той. 

На свой ред Цецо каза, че неговата реч би била много кратка: "Наздраве и Честита нова година".

След това Къци разказа смешка и виц за изборите в България. "Нали има такава смешка - аз тази година ходих повече на избори, отколкото на дискотека", разсмя всички шоуменът. "За следващата 2023-ра година ЦИК обяви трите дати за изборите", каза другата смешка той. 

Цецо нему остана длъжен и каза, че причината жената да си изяде контролната разписа е, че "много вегани са отишли на тези избори". 

Цецо също коментира казуса с изчезналите карти за гласуване в Бургас. "Да, знам къде са картите, но не мога да го кажа по телевизията. С тези карти не могат да се теглят пари, върнете ги", призова водещият.