Долу ръцете от Орбан, кресливи болшевики!!! Така е озаглавил коментара си във фейсбук икономистът и кандидатът за депутат от листата на Българските патриоти Кузман Илиев.

„Седмицата, която измина, имаме един крещящ пример за много сериозното навлизане на един културен бич за европейската цивилизация, в частност и за нас. Това е т.нар. културен марксизъм.

Няколко фрапантни примера на управление имахме на това нещо, което идва от Запад. В Унгария парламентът с 2/3 прие закон, който касае педофилията, който касае преподаването на джендър неутрална наука в училище.

Изригна целият ЕС срещу Виктор Орбан и депутатите в Унгария. Урсула фон дер Лайер буквално анатемоса Орбан.

Забелязахме, че имаше и други гласове. Министър-председателят на Нидерландия дори се запита дали Унгария трябва да е в ЕС. Веднага бе пусната една резолюция в Европейския парламент, която да атакува и да уязви Унгария.

Хубавата новина от тази резолюция бе, че победата бе по-скоро на разумния лагер – лагера на консервативното. 14 на 13 в полза на държавите от Централна и Източна Европа срещу западния свят, който би следвало да бъде пример за подражание”, коментира той.

По думите му, България също много адекватно, в рамките на Съвета на ЕС, не подкрепи атаката срещу Унгария и правото да решава какво да си прави.

„Имаше още един грозен жест, който показва докъде културният марксизъм е навлязъл със своите пипала и е прогнил сърцевината на европейската култура.

Германците искаха да оцветят стадиона в цветовете на дъгата, да го осветят по този начин на мача им с Унгария. Унгарците отказаха категорично. Беше питана УЕФА. Тя каза: Политизирате спорта, недейте. Защото действително зад това стои политика.

Това е тема, която е важна за всички нас като хора. Не е темата за правата на хомосексуалистите. Това е една голяма тема, която касае по-скоро идеологията на новия марксизъм, който е овладял тотално Запада.

Хубавата новина е, че Централна и Източна Европа имат много силен имунитет срещу тази проказа, срещу тази напаст.

В годините на социализма и комунизма ние сме се нагледали и сме много скептични към всеки опит да се социалноинженерства – да се създават някакви антиутопии, някой да ни казва, че  традицията, нацията – тези естествени неща, които ни сплотяват, които ни дават ориентация къде сме в света, едва ли не не са важни и ще дойде някой социален инженер, който ще ни каже кое е правилно и кое – не.

Затова сега въставаме срещу набирането на скорост на това много опасно течение”, казва още Илиев.