Не може да си позволим да проявяваме геополитически провинционализъм и да не се интересуваме от това, което се случва на международната арена. Това казва в коментар икономистът и кандидатът за депутат от листата на Българските патриоти Кузман Илиев.
 

„През изминалата седмица имаше няколко ключови и знакови събития, които ще влияят на българската икономика и общество през следващите няколко години”, заяви Илиев.

Имаше среща на Г7 на която се взе важно решение – корпоративният данък да не бъде повече от 15% глобално”, казва той.

„Това е политика, която ЕС и САЩ налагат от известно време. Как обаче това касае България? Нашият данък печалба за фирмите е 10. Във времето ние ще трябва да повишаваме данъците, за да не правим нелоялна конкуренция на нашите европейски и западни партньори”, смята икономистът.

"Това е много жалко. Нас ни удря жестоко, защото ние трябва д догонваме и изпреварваме растежа им. Това ще удари нашето капиталообразуване”, категоричен е той.

Според него това е порочна практика.

"Като други важни събития, които са станали през изминалите дни Илиев посочва срещата на американския президент Джо Байдън с НАТО, ЕС и руският му колега Владимир Путин", каза Илиев.

По думите му напрежението Запад-Изток се засилва, а ние сме по средата на конфликта.

"В Черно море и в частност конфликтът, който се оформя в Украйна, виждаме една сериозна опасност и риск за България. Дано никога не се стигне до военни сблъсъци, защото тогава ние бихме били фронтова държава”, опасява се Илиев.

Какво още казва икономистът Кузман Илиев и какво предрича на страната ни, вижте във видеото: