Бихме припознали партиите, които се държат национално отговорно и не казват, че родината им е другаде. Това каза пред bTV Кузман Илиев, водач на листата на коалиция „Българските патриоти“ в 23 МИР София.

„По-логично е да питате ГЕРБ дали биха се коалира с нас. Ние имаме много ясни приоритети. Патриотите не бяхме патерица в по-предходния кабинет, а трън в задните части. Затова на предходните избори решихме да се явяваме сами, за да се види, че не е на всяка цена.

Винаги ще има негативи. Но каква е алтернативата? Седиш отстрани, плюеш опонентите или влизаш в играта, бориш се за конкретни неща, да, окаляш се, но спираш миграцията, Истанбулската конвенция“, допълни той.

„Там, където има двама човека, вече има две различни гледни точки. Нито ВМРО е абсолютно хомогенно, вътре има сериозни спорове, нито „Воля“, нито НФСБ – вътрешно са изцяло едно. В спора се ражда истината.

Слагат се неща, които са абсолютно принципни и общонационални и около тях се дефинира патриотичното. Личните ежби, хората, които са правили, се отдръпват на страна, което е знак за липса на политически егоизъм“, посочи той.

„Притеснявам се от париите на протеста – на г-жа Мая Манолова, г-н Христо Иванов. Те дойдоха с анти ДПС кампания, но всъщност циментираха ДСП и я направиха по-силна от всякога“, обясни Илиев.