Пленумът на Висшия съдебен съвет открива процедурата по избора на новия главен прокурор, който от началото на 2020-та година трябва да поеме поста от досегашния “обвинител №1”. Стартирането на процедурата, която се очаква да завърши в края на месец октомври, обаче, се използва от пионките на фараона-беглец Цветан Василев, които организират невзрачен протест пред “правителството” на съдебната власт.

Зад провокацията стоят добре известни пионки на укриващия се в Белград подсъдим – видинският скандалджия Георги Георгиев от НПО-то "БОЕЦ", протестърът - адвокат Николай Хаджигенов, псевдожурналистите от сайта "Биволъ" и една "гнила ябълка", бившата съдийка и настояща подсъдима Румяна Ченалова.
 Като ПР-и на пародията се изживяват трима - известният като агент от ДС "Академик" -Огнян Стефанов от сайта "Фрогнюз", Любица Кулезич, както и Стоян Тончев, журналист от сайта "Либерта", който миналата седмица е бил на инструктаж в Белград. Като с него до сръбската столица е пътувала и “гнилата ябълка” Ченалова.
 

Фараонът, съден за фалита на КТБ, очевидно е видял в предстоящата процедура по избор на следващия главен прокурор шанс да реактивира платените си марионетки, които от години организират всевъзможни активни мероприятия срещу държавното обвинение. Целта на Цветан Василев е ясна - снемане на обвиненията за източването на 5 млрд. лв. от пирамидата КТБ.
 

Най-абсурдното в случая е, че тумбата наемници си е повярвала, че може да има “собствен” главен прокурор, като за целта предлага кандидатурата на скандалния следовател Бойко Атанасов, станал известен с това, че е готов да рови дори в кофите за смет, за да получи медийна популярност.
 

Фалшивата кандидатура е очевидна провокация срещу членовете на ВСС, но един от тях – председателят на ВКС Лозан Панов почти сигурно ще повдигне въпроса на псевдономинацията, макар, че по Конституция и според Закона за съдебната власт, той да няма право да се намесва в предлагането на кандидати за главен прокурор.
 

Днешната атака на марионетките на Цветан Василев е едва началото на предстоящата кална кампания, която ще съпътства избора на главния обвинител на Републиката.