Иван Костов и слугите му не могат да си намерят място от яд, че ще трябва да връщат пари. Как иначе да си обясним жалките им опити да манипулират общественото мнение, че предложението на премиера Борисов за намаляване на партийната субсидия на 1 лев, е неподходящо.
"Цялата сага с партийните субсидии започна, когато се разбра, че МФ е наддавало неправомерно средства на политическите партии. ДСБ трябва да върне 50 000 лева. Ще търсим дарители, защото не получаваме субсидия", хленчеше тази сутрин Атанас Атанасов, председател на бутиковата труп(а) ДСБ.

Шефът на политическата полиция по времето на Костов също като началника си, е бесен на българския народ, че не продължава да налива пари, за да ги издържа.

Атанасов трябва да пали свещи и да благославя Борисов за безкрайното му търпение, че го търпя години наред като коалиционен партньор, а на всичкото отгоре го произведе в председател на парламентарната комисия по Вътрешна сигурност и обществен ред. Тогава Атанасов се въртеше като пале в краката на Борисов и често му звънеше по телефона с молба да го предложи за МВР-шеф. В същото време успяваше да обгрижва и Цветанов в кулоарите на парламента и не само там.

Откакто Борисов измете Костов и свитата му от властта, той изведнъж стана много лош. А Бойко много добре знае колко отмъстителни са "Агнешките главички". Още повече, когато сега ги е ударил по най-болното място - парите.

50-те хиляди лева, които ДСБ трябва да върне на бюджета от надвзета субсидия са джобните на Костов. Та той взимаше дори месечно повече като консултант на Цветан Василев, а друга тлъста сума прибираше дъщеря му, която беше отдала под наем офис на банкера беглец.
 

Атанасов често шепнеше сладки приказки в ухото на Цветанов по времето, в което бяха коалиционни партньори. Откакто не е на масата на властта, Атанасов е доста язвителен
 

Костов често е строг с шефа на политическата си полиция

На всичкото отгоре тази сутрин Атанасов нагло иронизира Цветанов за взетата му от контекста реплика "Няма кой да ме накаже", разчитайки на късата нашенска памет за това, че нямаше кой да накаже неговия господар за мафиотската приватизация превърнала поколения пенсионери в просяци.

Има кой да накаже Костов и слугите му за разбойническото раздържавяване. Този някой е горе в небето. Гледа и вижда всичко! Забавя, но не забравя!

Ивайло КРАЧУНОВ